Adria Mobil: Standardi so visoki, a nikogar se ne bojijo!

Adria Mobil: Standardi so visoki, a nikogar se ne bojijo!
06.03.2013 AVTOR: D. Z.
"Mi vedno pravimo, kogar ni, brez tega se mora," je na predstavitvi Adrie Mobila dejal Milan Eržen. Seveda je pojasnil, kako bodo njegovi kolesarji dirkali letos, ko v ekipi ni Marka Kumpa.

Mojca Novak, predsednica kluba: »Želimo ostati najboljši slovenski klub in se obenem spet uvrstiti na svetovno prvenstvo.«

Eržen: Nikogar se ne bojimo
»Tudi Kump bi lani brez pomočnikov težko dosegal zmage. Že Rogina je rekel, da smo lani vso taktiko podredili Marku. Zdaj imamo dva hitra kolesarja. To sta Mugerli in Hočevar, tako da bistvenih razlik ne bo, « je pred zbranimi novinarji in predstavniki sponzorjev novomeške ekipe dejal Eržen. Obenem je poudaril, da ciljev zato niso spreminjali.

»Na vsaki dirki startamo na rezultat. Nikogar se ne bojimo. Na svetovno prvenstvo se moramo uvrstiti. Težava so zgolj odpovedi številnih dirk. Organizatorji največjih dirk pa kontinentalnih ekip ne vabijo na starte. Tukaj se z Boštjanom Mervarjem boriva za sestavo tekmovalnega programa, tako da bodo fantje lahko tekmovali na najvišjem noviju, « je še dodal Eržen.

Brez besed ni ostal niti ob vprašanju o pričakovanjih na dirki po Sloveniji: »Že zdaj vemo, da bo na startu šest ali sedem ekip, ki bodo prej prisotne na Giru. Za našo ekipo bo velik uspeh, če se bomo uvrstili med najboljših pet. « Eržen je še potrdil, da bo moštvo nastopilo tudi na prvi dirki na slovenskih cestah – na dirki v Šenčurju.

Dirka po Sloveniji bo!
In, če smo prej omenjali dirko po Sloveniji, potem je jasno, da so na predstavitvi moštva besedo predali tudi organizacijskemu direktorju dirke in direktorju ekipe Bogdanu Finku. »Dirka bo, « je bil kratek Fink. Sicer se zdi, da to ni kaj prida podatek, toda ob številnih odpovedih dirk po vsem svetu, smo si kolesarski navdušenci lahko oddahnili. Tudi v letu 2013 bomo lahko na slovenskih cestah uživali ob predstavah nekaterih vrhunskih kolesarjev – že 20. v zgodovini te dirke.

»Predstavitev dirke bo, tako kot je to že običajno, kasneje. Danes smo tukaj, da predstavimo cilje. In letošnji cilji so, da se približamo lanskim dosežkom. Lani se je na trenutke vse zdelo kar preveč lahko. Potem je tu še 27. mesto na svetovnem prvenstvu. Prepričan sem, da bo ekipa zasledovala cilje, čeprav so standardi visoki, « je še dejal Fink in za konec dodal: »Hvala vsem sponzorjem, novinarjem za podporo. Na koncu leta bomo ocenjevali svoje delo. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ