Adria prizemljila prve sprinterja in ekipo Luke Mezgeca, ta želi dobiti etapo

Adria prizemljila prve sprinterja in ekipo Luke Mezgeca, ta želi dobiti etapo
19.06.2019 AVTOR: DZ

"Jutrišnjo etapo lahko dobim, če bo kakšno napako naredil Pascala Ackermanna," je pred začetkom dirke po Sloveniji dejal Luka Mezgec: "Na dirki po Sloveniji sem vedno zelo motiviran."

26. kolesarska dirka po Sloveniji se bo začela v Ljubljani. Glavno besedo bodo imeli sprinterji, ki se bodo skorajda zagotovo v Rogaški Slatini udarili za zmago. Poleg tujih zvezdnikov bosta domača aduta Luka Mezgec in Marko Kump. Mezgec je prišel na novinarsko konferenco, kot vedno nasmejan, dobre volje. Upa, da bo lahko dobil eno izmed etap.

"Prva in peta etapa sta bolj za sprinterje. Sam pa želim iskati priložnost tudi v drugi etapi do Celja. Upam, da bom s prvimi zdržal čez Celjsko kočo," je dejal Mezgec. Spomnimo. Lani mu je to uspelo, pa so morali premagati precej težji del "Celjske koče." Morda pa ima tudi v prvi etapi kaj več možnosti po zaslugi našega letalskega prevoznika. Nenazadnje bodo nekateri kolesarji zagotovo utrujeni od dolge poti v Slovenijo.

Mnogi so namreč obtičali na letališču v Munchnu, saj nekatera letala Adrie Airways niso vzletela. Pascal Ackermann je na novinarsko konferenco zamudil in priznal: "Po dolgem čakanju sem potem na letalu poskušal vsaj nekoliko zaspati, pa ni šlo. Ampak, do jutri imam še dovolj časa, da si spočijem." Sicer pa niso obtičali samo kolesarji Bore Hansgrohe. Prizemljeni so ostali tudi klubski kolegi Luke Mezgeca, ki se je na novinarski konferenci hitro pošalil:

"V Ljubljani sva zaenkrat samo dva kolesarja. Je pa tu še nekaj voznikov, mehanikov in športnih direktorjev. Če bo treba, bodo oni sestavili vlak." Mezgec je v zadnjih letih opravljal predvsem vlogo ključnega kolesarja v sprinterskih vlakih. Lani je na dirki po Sloveniji pomagal Calebu Ewanu, predlani pa je dobil etapo do Ljubljane. Letos se je spet prelevil v sprinterja, ki bo poskušal dobiti eno izmed sprinterskih etap.

"Sem kapetan. Ampak, kapetan v kolesartvu ni vedno tisti, ki dirka na zmago. Kapetan je tisti, ki sprejema hitre odločitve, saj informacije do avtomobilov športnih direktorjev potujejo dlje časa. Sem pa za sprinterske etape tukaj tudi lider, medtem ko bosta lideraj v petek in soboto Esteban Chaves in Lucas Hamilton." Mezgec je v zadnjem obdboju veliko potoval in dirkal. Nazadnje še prejšnji teden na dirki Criterium du Dauphine: "Potem sem odstopil, da bi prišel na to dirko vsaj malce bolj svež. Upam, da zaradi natrpanega programa nisem preveč utrujen."

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ