Adria v Romuniji, v Avstriji pričakovano Kolumbijec

Adria v Romuniji, v Avstriji pričakovano Kolumbijec
06.07.2017 AVTOR: D. Z.
Ne samo na dirki po Franciji. Pestro je tudi na nekaterih drugih dirkah. Predvsem v Romuniji in v Avstriji.

Romunija
Najprej pa v Romunijo. Tam je za kolesarji prolog in tudi že prva etapa dirke prve kategorije Sibiu Cycling Tour. Na etapni preizkušnji nastopajo tudi kolesarji Adrie Mobila.

2,3 km dolg prolog, ki je potekal po kockah in tlakovcih starega dela mesta Sibiu je dobil Andrea Palini. Na 2,3 km dolgi progi se je z 12. mestom izkazal Gašper Katrašnik, ki je oblekel majico za najboljšega med mladimi kolesarji. Prva etapa se je začela in končala v mestu Sibiu, dolga pa je bila kar 212 kilometrov.

Etapo je dobil edini preživeli ubežnik Edwin Avila, ki je po dobrih petih urah dirkanja uspel ohraniti 43 sekund prednosti pred glavnino. Sprint za drugo mesto je dobil Eduard Grosu pred Simonejem Ponzijem. Gašper Katrašnik je bil 13. Avila je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, Katrašnik je 12. Ostaja pa najboljši med mladimi. Leta 2014 je to dirko dobil Radoslav Rogina pred Davidejem Rebellinom in Primožem Rogličem. Domen Novak je bil takrat najboljši med mladimi kolesarji.

Avstrija
Na dirki po Avstriji, ki ravno tako spada med dirke prve kategorije pa so se kolesarji za konec podali na znameniti Kitzbuheler Horn. Četrta etapa je bila kratka.

Od Salburga pa vse do vrha prej omenjenega vzpona so morali kolesarji prevoziti slabih 83 kilometrov. Po dobrih dveh urah dirkanja je po pričakovanju mnogih zmagal 23-letni Kolumbijec Miguel Angel Lopez, ki je za 17 sekund ugnal domačina Stefana Denifla in za 50 Italijana Giulia Cicconeja.

Lopez ima za sabo nesrečno sezono, saj je bil dolgo časa poškodovan. Vrnil se je na dirki po Švici, ki jo je lani dobil, vendar po nekaj dneh spet padel in odstopil. Zdaj je končno spet zmagal. Slovencev ni bilo v ospredju. Vodstvo pa je prevzel Denifl, ki ima 41 sekund prednosti pred Fernandezom in 56 pred Lopezom. Sledijo Taaramae, Grosschartner, Teklehaimanot, Ciccone, Rybalkin, Madrazo in Firsanov. Do konca sta še dve etapi.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ