Adria začela na robu deseterice, Pedersen nadaljuje

Adria začela na robu deseterice, Pedersen nadaljuje
08.02.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na dirki po Antalyji se je prva etapa končala s sprintom glavnine. Kolesar Adrie Mobila Đorđe Đurić je bil 10. Mads Pedersen je dobil prolog v Franciji.

Februarja je kolesarska sezona že v polnem teku, kar dokazujejo številne dirke, ki sicer ne spadajo v svetovno serijo, so pa pomembne tudi z vidika priprave na tiste najpomembnejše preizkušnje.

Začela se je dirka po Antalyji, na kateri so sezono začeli kolesarji Adrie Mobila. Side je gostil start, Antalyja pa cilj in po pričakovanjih smo videli sprint glavnine, ki ga je dobil Timothy DuPont. Giovanni Lonardi je bil drugi, tretji pa komaj 20-letni Alberto Burttomesso. Najboljši predstavnik Adrie Mobila je bil Srb Đorđe Đurić, ki je zasedel 10. mesto. Najboljši Slovenec pa Tilen Finkšt na 27. mestu. Na dirki nastopa tudi Matevž Govekar v dresu Bahrain Victoriousa. Bil je 64.

Začela se je tudi dirka po Provansi, ki ravno tako kot dirka po Antalyji spada med dirke prve kategorije. Gre za štiridnevno preizkušnjo, na kateri so morali kolesarji najprej opraviti s prologom. Trenutno je izvrstno pripravljen predvsem Mads Pedersen, ki je pred dnevi dobil etapno dirko Etoile de Besseges. Zdaj je bil najboljši še na pet kilometrov dolgem ravninskem prologu v Marseillu. S povprečno hitrostjo 56,25 km/h je progo premagal s časom 5:20. Drugi je bil njegov klubski kolega pri moštvu Lidl Trek Jakob Soderqvist. Zaostal je za šest sekund. Tretji pa je bil z desetimi sekundami zaostasnka Samuel Watson.

Po letu 2020 se je vrnila dirka po Kolumbiji, na kateri nastopajo številni kolumbijski zvezdniki. Lahko rečemo, da skorajda vsi najboljši. Pridružil se jim je tudi Mark Cavendish. Za kolesarji so že tri od šestih etap. Prvo do Duitame je v sprintu dobil Fernando Gaviria, ki je ugnal Davideja Persica in Marka Cavendisha. Drugo etapo je dobil Harold Tejada. Drugi je bil Andrea Piccolo, tretji pa že 47-letni Oscar Sevilla. Tunja je gostila start in cilj tretje etape. Zmagal je Alejandro Osorio. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Rodrigo Contreras. Tejada je drugi, tretji pa Piccolo. Najtežja etapa je peta.

Začela se je ženska različica dirke UAE Tour, ki se je zaključila s sprintom glavnine. Po 122 kilometrih in nekaj manj kot treh urah dirkanja je sprint dobila Lorena Wiebes. Rachele Barbieri je bila druga, tretja pa Chiara Consonni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ