Adriano Malori proti avstralskim "pistašem"

Adriano Malori proti avstralskim "pistašem"
13.06.2013 AVTOR: D. Z.
Ob 18. Uri se bo tudi uradno začela 20. dirka po Sloveniji. S kronometrom v Ljubljani. Favoriti so kolesarji avstralske ekipe Orica GreenEdge.

Kronometer sicer ni ekstremno dolg, samo 8,8 km. Potekal bo po ljubljanskih ulicah. A dovolj dolg, da bo prišlo do razlik tudi med najboljšimi. Gre za ravninsko preizkušnjo, tako da naj bi bile povprečne hitrosti zelo visoke. To pomeni, da bodo do izraza prišli pravi specialisti za take preizkušnje. In med te lahko brez dvoma uvrstimo praktično celotno avstralsko ekipo Orica GreenEdge.

Prvi na startu dirke bo Italijan Marco Benfatto, ki se bo na pot podal ob 18.05. Kolesarji bodo startali v intervalu ene minute in že dve minuti za prvim se bo s progo soočil eden izmed favoritov za končno zmago Patrik Sinkewitz. Državni prvak med mlajšimi člani in mladinski svetovni podprvak v tej disciplini Matej Mohorič bo startal ob 18.10 uri. Tomaž Nose bo dirko začel ob 19.22 uri, Radoslav Rogina pa ob 19.37 uri.

Eden izmed glavnih favoritov za zmago v tej preizkušnji Adriano Malori bo startal ob 19.46, dvakratni zmagovalec dirke po Sloveniji Jure Golčer pa tri minute kasneje. Jan Polanc bo začel ob 19.51, takoj za njim pa se bo s progo spopadel državni prvak Klemen Štimulak. Sledil jima bo še Tadej Valjavec. Stefano Pirazzi bo začel ob 19.55, eden izmed tistih, ki bi lahko postavili najboljši čas Michael Hepburn pa bo na pot šel kot predzadnji. Natančno ob 20. uri. Zadnji na startu bo Kristjan Đurasek, sicer član italijanskega Lampreja Meride.

Poleg Malorija so favoriti za zmago v kronometru predvsem kolesarji Orice GreenEdgea, saj mnogi prihajajo z velodroma, kar se je v prejšnjih letih izkazalo za najboljšo pripravo na take preizkušnje. Zanimiv bodo vsekakor tudi kolesarji Rusvela, ki so ravno tako zelo aktivni na velodromu. Lani je bil kronometer na dirki po Sloveniji daljši in se je z njim dirka tudi končala. S povprečno hitrostjo prek 52 km/h ga je dobil Kristjan Koren, končne zmage pa se je veselil Jani Brajkovič.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ