Aduta za vrnitev "Slovenije" v Novo mesto

Aduta za vrnitev "Slovenije" v Novo mesto
02.03.2012 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Na predstavitvi Adrie Mobila so kot kolesarja, ki bosta zadolžena za visoke uvrstitve na etapnih dirkah izpostavili domačina Tomaža Noseta in novo okrepitev Radoslava Rogino.

Najprej v Italijo
Tomaž Nose je poudaril, da trenutno razmišlja predvsem o bližajoči se etapni dirki prve kategorije v Italiji. Novomeško ekipo je namreč spet doletela čast, da nastopi na dirki Settimana Internazionale di Coppi e Bartali.

Tam bodo praktično vsi najboljši domači kolesarji, pa tudi številni izvrstni tujci. In Nose si v najzahtevnejših etapah želi slediti vsem najboljšim. A največ vseeno pričakuje od junijske domače preizkušnje, torej dirke po Sloveniji, ki jo je v svoji karieri že dobil.

Nose: Vrniti se med najboljše
»Pričakujem težko in obenem dobro dirko. Konkurenca bo huda, saj vsako leto pridejo boljši kolesarji. Če so na dirki dobri kolesarji, potem je za nas toliko težje dirko končati v ospredju. Imamo pa zato več volje in motivacije, da jih prehitimo,« je bil odkrit Nose, ki je še dodal:

»Ponovno si želim biti med prvimi tremi. Zadnji dve leti mi sicer ni šlo, vendar se bom še toliko bolj potrudil. Letos je tu še Rogina, ki je lansko dirko končal na drugem mestu. Letos je kar vsa ekipa zelo močna in lahko računamo na oder.«

Rogina: Upravičiti prihod v ekipo
In prav Hrvat Radoslav Rogina je lani mnoge presenetil z drugim mestom na dirki po Sloveniji. Eden izmed njegovih ciljev je, da bo čim bolje pripravljen na olimpijskih igrah, kjer bo skupaj z nekdanjim kolesarjem Adrie Mobila in zdaj članom Astane Robertom Kišerlovskim zastopal Hrvaško.

Vendar se tudi Rogina dobro zaveda, da v Novem mestu od njega veliko pričakujejo tudi na slovenski štiridnevni preizkušnji. »Svoj status v ekipi moram upravičiti. Moj načrt je, da sem prav na dirki po Sloveniji v najboljši formi. Lani sem bil drugi in letos bi bila zame samo zmaga res dober rezultat,« je optmističen Rogina, ki je še dodal:

»Zame je to nova ekipa, ki ima visoke cilje. Želim se izkazati. Že samo zato, da upravičim svoj prihod.« Svojo trenutno pripravljenost bo lahko še ta mesec dokazoval na domači Istrski pomladi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ