Afera Armstrong se nadaljuje: Usada pripravljena razkriti imena

Afera Armstrong se nadaljuje: Usada pripravljena razkriti imena
03.04.2014 AVTOR: Nejc Grilc
Direktor Usade Travis Tygart je potrdil, da se z UCI-jem dogovarja o posredovanju imen 37 dopinških grešnikov z njihovega seznama.
Ameriška protidopinška agencija Usada je pripravljena razkriti seznam 37 imen, na katera so naleteli med preiskavo dopinške preteklosti Lancea Armstronga, njihova identiteta pa je ob objavi poročila ob koncu preiskave ostala skrita.

Travis Tygart je pripravljen sodelovati z novo ustanovljeno komisijo UCI-ja, ki bo preiskovala dopinške primere iz preteklosti v kolesarstvu (CIRC). Ustanovitev omenjene komisije je bila ena glavnih obljub Briana Cooksona pred izvolitvijo za predsednika UCI-ja, sestavljena pa je iz treh članov.

Predseduje ji Švicar Dick Marty, prvo poročilo o svojem delovanju pa naj bi javnosti predstavila januarja prihodnje leto. Pogajanja glede načina posredovanja informacij in njihove uporabe s strani UCI-ja še potekajo, je pa Tygart razkril, da ne gre zgolj za imena kolesarjev, temveč se je na seznamu znašlo več članov podpornega osebja ekip.

“Če spremeniš zgolj vrh ni nujno, da se bo umazani sistem spremenil. Če si v preteklosti uspešno uporabljal doping, posebej kot zdravnik, lastnik ekipe, trener ali direktor, in te nikoli niso ujeli, obstaja velika verjetnost, da boš to počel tudi v prihodnje. Vsi si želimo obrniti list, vendar naše delo še ni končano. Zmanjkuje nam časa, ” je odločitev, da združi moči z mednarodno kolesarsko zvezo, pojasnil Tygart.

Zaslišanja CIRC-a bodo potekala v tajnosti, vsi, ki bodo prispevali informacije ali dokaze, pa bodo lahko ostali anonimni. Obstaja tudi možnost znižanih kazni za kolesarje, ki bodo sami priznali svoje grehe.

Ko bo Usada posredovala svoj seznam, bo UCI nadaljevala s preiskavo, in če bodo zbrali dovolj dokazov, bodo imena prišla na dan. Za dopinške grešnike iz Armstrongove ere se tkao beg pred “roko pravice ” nadaljuje.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ