Afriška ekipa dopolnila elitno druščino

Afriška ekipa dopolnila elitno druščino
26.11.2015 AVTOR: D. Z.
UCI je objavila imena 18 ekip, ki bodo v naslednji sezoni imela World Tour licenco. Med temi je novinka ... Dimension Data.

Letos je imelo World Tour licenco 17 moštev, pa čeprav je bil World Tour narejen z mislijo, da bo to licenco imelo 18 ekip. A tudi kriza je naredila svoje. V sezoni 2016 pa bo očitno vse 'po starem'. Mednarodna kolesarska zveza je namreč objavila imena ekip, ki bodo imela pravico in obenem dolžnost nastopati na vseh največjih dirkah svetovnega koledarja. Teh je 18.

Med njimi je tudi afriška Dimension Data, letos poznana pod imenom MTN Qhubeka. Že letos so med drugim nastopili tudi na dirki po Franciji in tam s Stephenom Cummingsom dobili eno etapo. Sicer pa ekipe z World Tour licenco dobijo avtomatko povabilo tudi na vse tri tritedenske dirke in vse enodnevne klasike.

Cannondalu, Etixx Quick Stepu, Katjuši, Lampre-Meridi, Lotto Soudalu in Tinkoffu so licenco zgolj podaljšali. To pa pomeni, da večjih sprememb ne bo. Še za največjo so poskrbeli pri Dimension Dati. V svoje vrste so privabili tudi sprinterja Marka Cavendisha, ki bo tako lahko mirno izbiral dirke, na katerih bo nastopil.

Pri drugih ekipah opazimo samo nekatere spremembe imen. Cannondale Garmin je zdaj zgolj Cannondale. Podobno je Tinkoff Saxo zdaj samo Tinkoff. Največ ekip med elito imajo ZDA. To so BMC, Cannondale in Trek. Med elito bo nastopalo osem Slovencev. V Lampreju Meridi kar štirje. Polancu in Piberniku se bosta pridružila še Kump in Mohorič. Koren ostaja sam v Cannondalu. Mezgec pa bo prestopil v Orico GreenEdge. Špilak ostaja pri Katjuši, Roglič pa odhaja v LottoNL Jumbo.

Ekipe z World Tour licenco
Ag2r La Mondiale (Francija)
Astana Pro Team (Kazahstan)
BMC Racing Team (ZDA)
Cannondale Pro Cycling Team (ZDA, Kristijan Koren)
Dimension Data (JAR)
Etixx-QuickStep (Belgija)
FDJ (Francija)
IAM Cycling (Švica)
Lampre-Merida (Italija, Matej Mohorič, Marko Kump, Luka Pibernik, Jan Polanc)
Lotto-Soudal (Belgija)
Movistar Team (Španija)
Orica-GreenEdge (Avstralija, Luka Mezgec)
Team Giant-Alpecin (Nemčija)
Team Katjuša (Rusija, Simon Špilak)
Team LottoNL-Jumbo (Nizozemska, Primož Roglič)
Team Sky (Velika Britanija)
Tinkoff (Rusija)
Trek Factory Racing (ZDA)

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ