Agencija nasprotuje reformam Zveze

Agencija nasprotuje reformam Zveze
20.11.2015 AVTOR: D. Z.
Za sezono 2017 se obetajo spremembe v svetu kolesarstva. A očitno ne bodo potekale po željah UCI ... Zveza organizatorjev dirk namreč nasprotuje nekaterim reformam.

Mednarodna zveza organizatorjev dirk (AIOCC) naj bi zavrnila reforme, ki jih namerava v sezoni 2017 uvesti Mednarodna kolesarska zveza. Med drugim so člani glasovali tudi za zmanjšanje števila kolesarjev v eni ekipi na tritedenski dirki. V ekipi bi namesto devetih nastopalo osem kolesarjev. Na pomembnejših etapnih dirkah pa namesto osmih sedem kolesarjev.

Z namenom, da bi zaradi manjšega števila kolesarjev na dirkah prišlo tudi do manjšega števila padcev. A pri vsem skupaj so bili člani AIOCC-a odločni – reform niso pripravljeni podpreti. So se pa odločili, da bodo sestavili posebno skupino, ki bo reforme popravila in spremembe predlagala Mednarodni kolesarski zvezi.

Reforme bi morale stopiti v veljavo v sezoni 2017, a jasno je, da imajo organizatorji dirk zelo pomembno besedo. Svoje interese pa bodo še kako branili. Predstavnik te organizacije je sam direktor dirke po Franciji Christian Prudhomme. Po pravilih AIOCC ima vsak organizator posamezne dirke po en glas.

Jasno pa je, da največ dirk v sezoni organizira agencija ASO, ki ima tako avtomatsko precej več možnosti, da uveljavi svojo voljo. Že poleti so pri agenciji ASO grozili, da bodo vse svoje dirke umaknili iz koledarja World Tour, če bodo sprejeli predlagane reforme.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ