Agencije poročajo: Armstrong priznal goljufanje!

Agencije poročajo: Armstrong priznal goljufanje!
15.01.2013 AVTOR: D. Z.
Agencija AP poroča, da naj bi Lance Armstrong v intervjuju za Oprah Winfrey priznal jemanje nedovoljenih poživil. Pripravljen naj bi bil pričati proti drugim.

»Več kot dve uri in pol. Prišel je več kot pripravljen, « je na twitterju zapisala Oprah Winfrey, potem ko je opravila intervju z Lanceom Armstrongom, ki ga bodo predvajali 17. januarja. Neimenovani vir naj bi zdaj za agencijo AP razkril, da je Armstrong priznal jemanje nedovoljenih poživil, obenem naj bi se opravičil za to početje.

Že dan prej se je za škodo, ki jo je naredil, opravičil vodilnim pri dobrodelni organizaciji Livestrong, ki jo je pred 15 leti ustanovil prav on. Pri New York Timesu so zapisali, da bo Armstrong pričal proti nekaterim pomembnim osebam v kolesarstvu, ki so vedeli za njegovo početje in ga obenem še spodbujali.

Vendar naj ne bi vpletel preostalih kolesarjev. Glavni mož pri razkritju afere Travis Tygart je že dejal, da je Armstrongu pripravljen zmanjšati prepoved dosmrtne prepovedi nastopanja, če bo Teksačan povedal, kdo vse je pripomogel k jemanju nedovoljenih poživil v moštvu US Postal Service.

Odziv iz Mednarodne kolesarske zveze
Na pisanje svetovnih medijev so se odzvali tudi pri Mednarodni kolesarski zvezi. Sodeč po znamenitem tisoč strani dolgem Usadinem poročilu, bi lahko Armstrong marsikaj povedal tudi o domnevnem sodelovanju pri zaroti tudi s krovno organizacijo.

»Dokler ne bo objavljen intervju, UCI ne bo več komentirala zadev v zvezi z Lanceom Armstrongom. Če so govorice resnične, potem Armstornga pozivamo k pričanju pred Neodvisno komisijo, ki je bila ustanovljena, potem ko je na dan prišlo Usadino poročilo, « so zapisali v izjavi za javnost.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ