Alaphilippe do prve zmage v mavrični majici

Alaphilippe do prve zmage v mavrični majici
07.10.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Julian Alaphilippe je zmagovalec Brabantske puščice, čeprav si je v zaključku skoraj spet privoščil neumnost in zapravil zmago. Odločilen je bil tlakovani vzpon na Moskesstraat.

Brabantska puščica je bila letos precej težja kot v prejšnjih izvedbah, zaznamoval jo je tlakovani vzpon na Moskesstraat, ki bo del trase svetovnega prvenstva prihodnje leto v Flandriji.

Že ob prvem prečkanju je napadel svetovni prvak Julian Alaphilippe, sledil mu je le Mathieu van der Poel, nato pa je bila zasledovalna skupina na čelu z Lukom Rowom premočna in spet se je oblikovala večja skupina v ospredju.

Ob zadnjem prečkanju vzpona je Alaphilippe napadel še enkrat, spet mu je sledil le van der Poel, s skrajnimi močmi se jima je priključil še Benoit Cosnefroy in trojica je skupaj narekovala tempo do cilja.

V šprintu je pospešil prvi Cosnefroy, a ni imel pravih možnosti proti precej hitrejšima tekmecema, Alaphilippe pa je s tretjega položaja šprint tempiral odlično in vzdignil roki v zrak. Spet skorajda prehitro, saj van der Poel ni obupal in še enkrat je odločal fotofiniš, a tokrat zmaga Alaphilippu ni spolzela iz rok.

Van der Poel je bil drugi, tretji Cosnefroy, na četrtem mestu pa je končal Sonny Colbrelli, ki očitno prihaja v pravo formo pred klasikami.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ