Alaphilippe dobil kronometer, premagal Contadorja

Alaphilippe dobil kronometer, premagal Contadorja
08.03.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki Pariz-Nica je za kolesarji posamični kronometer. Dobil ga je Julian Alaphilippe, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Kristijan Koren trenutno 14.

Na dirki Pariz-Nica so morali kolesarji odpeljati posamično vožnjo na čas. Pričakovali smo spremembe v skupnem seštevku in jih tudi dobili.

Beaujeu je gostil start kronometra, cilj pa Mont Brouilly. Sicer ravninski kronometer je imel vsekakor pester zaključek. Vzpon, ki je nekako iz boja izločil specialiste za vožnjo na čas. Ta klanec je bil dolg pet kilometrov, po dveh kilometrih se je cesta nekoliko bolj povzpela, zadnji kilometer pa je bil več kot devet odstoten.

Rumeno majico je branil Arnaud Demare, a je bilo jasno, da jo francoski sprinter ne bo mogel ubraniti. V najboljšem položaju med favoriti za končno zmago je tako bil Julian Alaphilippe. Francoz pa ni zgolj prevzel vodstva, ampak je bil tudi najboljši v kronometru. In to prepričljivo. 14,5 km dolgo preizkušnjo je premagal v 21 minutah in 39 sekundah. Povprečna hitrost pa 40,2 km/h.

Najbolj se mu je približal Alberto Contador, ki je za Francozom zaostal za 19 sekund. Sekundo počasnejši je bil tretji Tony Gallopin. Sledijo pa Gorka Izagirre, Ilnur Zakarin, David De la Cruz, Michael Matthews, Sergio Luis Henao, Ion Izagirre in Richie Porte. Najboljši Slovenec je bil Kristijan Koren na 50. mestu. Zaostal je za minuto in 45 sekund.

V skupnem seštevku ima Alaphilippe, ki je obenem tudi najboljši med mladimi kolesarji, 33 sekund prednosti pred Gallopinom. Gorka Izagirre je s 47 sekundami zaostanka tretji. Sledijo Henao, Martin, Gilbert, Zakarin, Contador, Molard in Demare. Koren je padel na 14. Mesto. Na dirki nastopajo še Luka Pibernik, Grega Bole, Borut Božič in Jan Polanc.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ