Alaphilippe spet nepremagljiv, Mohorič 13.

Alaphilippe spet nepremagljiv, Mohorič 13.
18.03.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tirreno-Adriatico. Julian Alaphilippe spet pokazal izjemno pripravljenost in dobil predzadnjo etapo. Vse je pripravljeno na obračun Roglič/Yates na jutrišnjem kronometru.

Dirka Tirreno-Adriatico se bliža koncu. Pred kolesarji je samo še posamična vožnja na čas. Danes so se kolesarji še bolj približali kraju, ki bo gostil odločilno preizkušnjo. To bo San Benedetto del Tronto. Tokrat pa so opravili s šesto etapo od Matelice do Jesija. Dolga je bila 195 kilometrov in predvsem v prvem delu zelo razgibana. Drugi del je bil nekoliko lažji.

Na priložnost za uspeh pa so lahko upali mnogi. Nekateri sprinterji, mojstri za enodnevne klasike, pa tudi ubežniki. Dan pred koncem je tako bilo vse mogoče. Modro majico vodilnega v skupnem seštevku je branil Adam Yates. Kmalu po startu je prišlo do pričakovanega pobega. Ubežno skupino so sestavljali Davide Ballerini, Ben King, Gijs Van Hoecke, Mirco Maestri, Igor Bojev, Jose Joaquin Rojas in Dayer Quintana.

Do vrha edinega kategoriziranega vzpona Valico di Pietra Rossa so si privozili dobre tri minute prednosti. V ozadju pa so moči združile ekipe s sprinterji: Deceuninck Quick Step, UAE Team Emirates in Bora Hansgrohe. Etapa se je končala s tremi 12,6 km dolgimi krogi in že ob prvem prečkanju ciljne črte je postalo jasno, da bo glavnina ubežnike brez težav ujela.

Tri kilometre pred ciljem se je predal še Ballerini in obetal se je zahteven sprint na rahel vzpon. Pobudo so imeli kolesarji Deceuninck Quick Stepa, ki so očitno pripravljali teren za Elio Vivianija. A sprint je bil tako zahteven, da je na koncu največ moči pokazal v tej sezoni izjemni Julian Alaphilippe. Davide Cimolai je bil drugi, Elia Viviani pa tretji. Sledili so Venturini, Sagan, Richeze ...

Matej Mohorič je bil 13., Jan Polanc 15., Primož Roglič 26., Jan Tratnik 102. V skupnem seštevku na vrhu ni sprememb. Yates ima 25 sekund prednosti pred Rogličem. Jakob Fuglsang zaostaja za 35 sekund. Ostali možnosti za oder praktično nimajo. Samo Tom Dumulin zaostaja za manj kot dve minuti. Jan Polanc je 14., Matej Mohorič pa 19.

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ