Alaphilippe že odlično pripravljen, Roglič zdaj osmi

Alaphilippe že odlično pripravljen, Roglič zdaj osmi
04.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Za mnoge je dirka po Veliki Britaniji pripravljalna dirka pred svetovnim prvenstvom in nekateir že kažejo odlično pripravljenost. Julian Alaphilippe je dobil tretjo etapo. Primož Roglič v glavnina.

Na dirki po Veliki Britaniji je za kolesarji že tretja etapa. Ta je bila s 127 kilometri nadvse kratka. Začela in končala se je v Bristolu. Kolesarji so morali premagati tri vzpone druge kategorije. Zadnjega vsega sedem kilometrov pred ciljem. Sledil je spust, nekategoriziran vzpon in krajši razgiban odsek do cilja. Jasno je bilo, da bodo sprinterji tokrat težko dobili novo priložnost za zmago, vseeno pa ni prišlo do razlik med najboljšimi. Vodstvo v skupnem seštevku je na presenečenje mnogih branil Alessandro Tonelli, ki je imel pred etapo sicer isti čas kot Cameron Meyer, zmagovalec druge etape.

Od starta je bil ritem izjemno hiter, saj nikomur ni uspelo sestaviti ubežne skupine. Na koncu je povprečna hitrost tako znašala 45,5 km/h. Potem pa je vendarle prišlo do pobega. Ubežno skupino so sestavljali: Sylvain Chavanel, Andre Greipel, Matthew Holmes, Pascal Eenkhoorn, Romain Cardis, Ruben Fernandez, Iljo Keisse in Dimitrij Strahov. V ospredju pa so vztrajali vsega okrog 20 kilometrov, saj je v ozadju oster ritem narekoval Sky. 50 kilometrov pred ciljem se je v ospredju izoblikovala manjša skupina ubežnikov. Sestavljali so jo Tony Martin, Ben Swift, Jon Mould in Angelo Tulik.

Privozili so si vsega minuto prednosti in glavnina jih je uspela ujeti devet kilometrov pred ciljem. Sledil je še kilometer dolg vzpon na Providence Lane s povprečnim naklonom 8,8 %. Tam sta napadla Tom Pidcock in Fernando Gaviria, a neuspešno. Glavnina se je krepko zmanjšala, a do večjih razlik ni prišlo. Stik je izgubil vodilni Tonelli, medtem ko so v ospredju pobudo prevzeli člani moštva BMC. Zaključek so izpeljali v rahel vzpon in tam je krepko pospešil Bob Jungels. Pripravil je odličen izhodiščni položaj za Juliana Alaphilippa, ki je očitno že odlično pripravljen.

Mads Wurtz ga je sicer poskušal presenetiti z zgodnjim sprintom, a Francoz je bil pozoren in je izkoristil zavetrje. Veselil se je zmage. Drugi je bil Patrick Bevin, tretji pa Emils Liepins. Primož Roglič je bil 26. Na cilj je prvič s prvo skupino, ki je štela dobrih 30 kolesarjev. Bevin je po zaslugi odbitnih sekund prevsem vodstvo v skupnem seštevku. Zanimivo. Meyer je ostal drugi in spet ima isti čas kot vodilni. Včeraj je to bil Tonelli, zdaj pa Bevin. Tretji je z dvema sekundama zaostanka Alaphilippe. Kolesarji od četrtega do osmega mest zaostajajo za 12 sekund. Roglič je prav osmi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ