Alaphilippov podvig in Evenepoelova prva "majica"

Alaphilippov podvig in Evenepoelova prva "majica"
29.01.2019 AVTOR: DZ, foto: Sigfrid Eggers / Deceuninck - Quick-Step

Julian Alaphilippe je dobil drugo etapo na dirki po San Juanu. Vodstvo je obdržal Fernando Gaviria. Najmlajši med najboljšimi Remco Evenepoel je prevzel majico najboljšega med mladimi.

Na dirki po San Juanu je za kolesarji že druga etapa. Prvo je dobil Fernando Gaviria, ki je dobil kaotičen sprint in tako na najlepši način začel novo sezono v novi ekipi. Kolumbijec v dresu moštva UAE Team Emirates je vodstvo v skupnem seštevku ubranil tudi v drugi, precej bolj razgibani etapi. Chimbas je gostil start, cilj pa Peri Lago Punta Negra, vzpon, na katerega so se kolesarji povzpeli trikrat. Etapa je bila dolga 132 km. Prav na zaključnem klancu smo videli največ akcije. Kolesarji Movistarja so narekovali oster ritem, nekaj manj kot tri kilometre pred ciljem pa so napadli Benoot, Quintana in Alaphilippe. Ko se jim je večja skupina pričela približevati, je Alaphilippe nadaljeval z napadom in zdržal je vse do cilja. Večja skupina je na cilj prišla tik za njim in komisarji so vse upoštevali čas zmagovalca. Drugi je bil Simone Consonni, tretji pa Peter Sagan. Gaviria ostaja vodilni v skupnem seštevku.

»Danes sem si zares želel zmagati. Etapa mi je bila pisana na kožo in ekipa je opravila dobro delo. Bil sem motiviran, želel se dokončati delo. Ko pa sem napadel, si nisem mislil, da mi bo uspelo ostati v ospredju vse do cilja. Vendar pa mi je uspelo. Vesel sem, da mi je sezono uspelo začeti z zmago,« je dejal Alaphilippe, ki v skupnem seštevku za Gavirio zaostaja za tri sekunde. Tretji je Consonni s sedmimi sekundami zaostanka. Pred kolesarji je zdaj posamična vožnja na čas v Pocitu. Na 15. Mestu je etapo končal tudi najmlajši kolesar v kolesarski karavani. Govorimo o komaj 19-letnemu Remcu Evenepoelu, ki je še lani vozil med mladinci. V tisti kategoriji je osvojil vse, kar je lahko, saj je med drugim postal tako evropski kot svetovni prvak tako v kronometru kot cestni vožnji. Zdaj že nastopa med profesionalnimi kolesarji. V skupnem seštevku je 13., oblekel pa je majico najboljšega med mladimi kolesarji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ