Alberto Contador bo končal s številko ena

Alberto Contador bo končal s številko ena
09.08.2017 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Španiji so sporočili, da se bodo Albertu Contadorju poklonili tako, da bo na njegovi zadnji dirki nosil številko ena.

Alberto Contador je pred dnevi napovedal konec kariere. Nastopil naj bi samo še na dirki po Španiji, potem pa se namerava posloviti.

Kolesarju, ki je uradno dobil sedem tritedenskih dirk se nameravajo organizatorji španske Vuelte pokloniti na poseben način. Lanskega zmagovalca dirke Naira Quintane na startu ne bo, tako da bo številko ena nosil Alberto Contador, sicer član moštva Trek Segafredo. Sicer pa je Španec domačo dirko dobil trikrat.

Leta 2008, 2012 in 2014. Lani jo je končal na četrtem mestu. Na dirki nikoli ni branil zmage, tako da bo sploh prvič na Vuleti nosil številko ena. “To, da je Alberto kot poslovilno dirko izbral prav Vuelto je za nas velika čast, ” je dejal direktor dirke po Španiji Javier Guillen: “Zelo smo mu hvaležni za velikodušnost, ki jo je kot kolesar vedno pokazal. In to je z s to odločitvijo spet pokazal. Alberto je in bo vedno del kolesarske zgodovine v naši državi in povsod po svetu.

Sicer pa je Contador že leta 2008 - leta 2007 je dobil prvo tritedensko dirko - postal peti kolesar v zgodovini, ki je dobil vse tri tritedenske dirke. Začel je s Tourom 2007, potem pa v naslednjem letu dobil Giro in Vuelto. Pred njim je to uspelo Anquetilu, Gimondiju, Merckxu in Hinaultu. Kasneje se je tem kolesarjem pridružil le še Vincenzo Nibali. Predzadnji dan se bodo kolesarji na letošnji Vuelti podali na znameniti Angliru. Tam je leta 2008 Contador prvič oblekel majico vodilnega na Vuelti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ