Alberto Contador brez dirk, a na Roubaixovih tlakovcih

Alberto Contador brez dirk, a na Roubaixovih tlakovcih
15.04.2014 AVTOR: D. Z.
Za Albertom Contadorjem je nadvse uspešen začetek sezone 2014. Zdaj pa so se začele priprave na dirko po Franciji. Odpovedal se je tudi prihajajočim dirkam.

Tlakovani odseki 5. etape dirke po Franciji, dolžina, lokacija v etapi in težavnost
1 - Gruson au Carrefour de l'Arbre 1100m, 87 km *****
2 - Ennevelin Pont-Thibaut 1,400m, 103.5 km ***
3 - Mons-en-Pévèle, 1000m, 110 km *****
4 - Bersée, 1400m, 114.5 km ****
5 - Orchies - Beuvry-la-Forêt, 1,400m, 125.5 km ***
6 - Sars-et-Rosières - Tilloy, 2,400m, 131 km ****
7 - Brillon - Warlaing, 1,400m, 135 km ***
8 - Hornaing, 3,700m, 140 km ****
9 - Hélesmes - Wallers, 1,600m, 149 km

Alberto Contador je prepričljivo dobil dirko Tirreno-Adriatico, bil ob najboljših na dirki po Kataloniji in potem še tretjič v karieri slavil zmago na dirki po Baskiji. Pokazal je, da se vrača na pravo pot. A vse je usmerjeno v dirko po Franciji. Prav zato se je zdaj že odpovedal naslednjim dirkam, tako enodnevnim v Ardenih kot tudi etapni dirki po Romandiji.

Na tekmovanja naj bi se vrnil šele na preizkušnji Criterium du Dauphine. Zato pa je čas po dirki Pariz-Roubaix izkoristil za ogled trase. Na letošnji dirki po Franciji se bodo morali kolesarji v peti etapi pomeriti tudi na nekaterih tlakovanih odsekih, ki smo jih videli na dirki Pariz-Roubaix. Teh bo devet.

In prav lahko se zgodi, da bo ta etapa usodna za katerega izmed favoritov za končno zmago. Contador jih je zato zdaj že preizkusil, z njim pa je bil tudi trener, ki naj bi bil zaslužen za Contadorjev preporod v tej sezoni Steven de Jongh, ki je prej sodeloval z moštvom Sky. Na dirki po Franciji bo peta etapa dolga 156 kilometrov, začela se bo v Ypresu, končala pa v znamenitem Arenbergu. Tlakovanih odsekov bo vsega skupaj 15,4 km.

»Vse se je dobro izteklo. Prvi del proge sem si ogledal v avtu, zadnjih 75 kilometrov pa sem prekolesaril. Še posebej sem se posvetil opremi, ki bo tukaj zelo pomembna, « je dejal Contador. »Jasno je, da bodo ključni predvsem prvi odseki, saj bo tam skupina še vedno zelo velika in bo zato večji boj za pozicije v ospredju, « je še dodal Contador, ki je že leta 2010 na Touru dirkal po tlakovcih.

Takrat jih je bilo dobra dva kilometra manj, tako da je Španec prepričan, da bo tokrat še težje. Sicer pa bo etapa potekala v nasprotni smeri, kot poteka Pariz-Roubaix. »Občutki na kockah so dobri, a ne smemo pozabiti, da je to zgolj trening. To ni dirka. Tokrat tudi ni deževalo, kar lahko stvari zakomplicira. Tudi veter bo lahko igral pomembno vlogo. Danes je bil močan in v takem primeru bo močna ekipa še zelo pomembna, « je še dodal Contador, sicer član moštva Tinkoff Saxo. Contador je vozil kolo Specialized Roubaix z obroči Zipp 303.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ