Alberto Contador ima dovolj. Že gleda proti sezoni 2016

Alberto Contador ima dovolj. Že gleda proti sezoni 2016
30.07.2015 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador je zaključil letošnjo, zanj nadvse naporno sezono. Sicer je želel odpeljati še dirko v San Sebastianu, a je zbolel in tako se je odločil, da ima dovolj.

Po zmagi na dirki po Italiji in potem, ko mu na Touru ni uspelo doseči znamenitega dvojčka – dobiti tako Giro kot Tour v isti sezoni – se je Alberto Contador odločil, da konča sezono. Prvo mesto na Giru in peto na Touru pa je izkupiček z dveh najpomembnejših dirk. Sezono je želel končati na dirki v San Sebastianu, ki bo na sporedu v soboto, vendar pa je po Touru zbolel.

“Alberto ima še vedno visoko vročino in tako ne bo mogel startati. Odpovedal se je tudi nastopom na kriterijih, na katere je že bil prijavljen. Posledično je njegova tekmovalna sezona 2015 zaključena, ” je v izjavi za javnost dejal športni direktor pri Tinkoff Saxu Patxi Vila. Contadorju glavnega cilja letos tako ni uspelo izpolniti.

Z zmago na Giru je sicer zadovoljen, a na Touru je upal, da se bo povzpel vsaj na oder. “Vedno bi mi bilo žal, če ne bi poskusil. Giro je bil težji, kot sem upal, da bo. Astana mi je delo precej otežila. Z ogromno potrošene energije v zadnjem tednu in v gorah, sem Giro končal utrujen. Psihično sem bil dober, zelo motiviran, a telo je bilo še vedno zelo utrujeno, ” je po Touru priznal Contador. Novinarjem je še razkril, da bo sezona 2016 – ta naj bi bila njegova zadnja – povsem drugačna.

Spet se bo vse vrtelo okrog dirke po Franciji: “Naslednje leto bomo vse spremenili. Povsem se bomo osredotočili na Tour. Rad bi imel tako sezono kot v letu 2014. Prvi del sezono bom odpeljal na polno, potem pa nastopil na Touru in morda na olimpijskih igrah. Slišal sem, da bo proga zahtevna in bi mi lahko ustrezala.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ