Alberto Contador ne bo več "Pistolero"?

Alberto Contador ne bo več "Pistolero"?
24.11.2015 AVTOR: D. Z.
"Pistolero" Alberto Contador bi lahko opustil zanj značilno proslavljanje zmage ? ko pred ciljem s prstom ustreli predse.

Alberto Contador že vrsto let zmage proslavlja na poseben način. Ima sebi lasten način, po katerem je postal že zelo prepoznaven. Alberta Contadorja poznamo tudi po vzdevku »El Pistolero «. Contador ponavadi zmaguje v najtežjih etapah, ko ima čas za slavje. In tako smo že vajeni, da ob prečkanju ciljne črte s prsti ustreli predse.

Seveda v znak zmage. A Španec zdaj razmišlja, da bi to proslavljanje opustil. Razlog pa se skriva v zadnjih terorističnih napadih v Franciji. Contador bo v naslednji sezoni prav vse stavil na Tour de France in zato je razmišlja o tem, da tako proslavljanje po dogodkih 13. novembra v Franciji ne bo ravno lepo sprejeto.

»Pomen tega proslavljanja ne izhaja iz nasilja. Gre predvsem za to, da ljudem pokažem svojo zmago. A, če bodo ljudje ob tem užaljeni, potem bom brez težav prenehal s tem, « je na prireditvi v Londonu dejal Španec. Kolesar Tinkoff Saxa je glede teroristčnih napadov v Parizu še poudaril: »To je tragedija, ki s športom nima nič skupnega. Kolesarstvo je povsem druga stvar. V Španiji smo 11. marca 2004 doživeli nekaj podobnega in tudi nekateri bližnji so bili pri tem prizadeti. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ