Alberto Contador o Chrisu Froomu: "V zadnjem tednu ima slabe dneve. Zanimivo!

Alberto Contador o Chrisu Froomu: "V zadnjem tednu ima slabe dneve. Zanimivo!
14.09.2015 AVTOR: D. Z.
?Upokojiti sem se vedno želel na višku moči. Hočem, da si me ljudje tako tudi zapomnijo.? Je v intervjuju za cyclingnews.com dejal Alberto Contador.

Zanj je sezona že zdavnaj končana, a ostaja aktiven. Mudil se je v Italiji, kjer je v sklopu medijskega dogodka prevozil tudi vzpon na Gavio. A očitno ima že dobro razdelan tudi program za njegovo – kot sam trdi – zadnjo sezono v karieri profesionalnega kolesarja: »Prvi cilj bo Tour de France. Sem kolesar, ki želi biti konkurenčen na vsaki dirki, na kateri nastopim. Od začetka sezone. A osredotočen bom samo na Tour. Kar lahko zdaj zagotavljam je, da se nanj stoodstotno pripravljam. «

In zato se bo poslužil bolj tradicionalnega programa. Letos je poskusil dobiti tako Giro kot Tour, vendar pa mu je na Touru spodletelo. Tega ne bo več poskušal. Raje bo vse moči usmeril v Tour. Sezono bo tako začel v tretjem tednu februarja. Pravi, da izbira med dirkama po Algarvu in Andaluziji. Potem bo nastopil ali na Tirreno-Adriatico ali Pariz-Nica. Sledila bo še dirka po Kataloniji. Potem pa po vsej verjetnosti dolg premor in dolge priprave na Tour. Pred Tourom pa samo še Criterium du Dauphine.

Na Touru se bo po vsej verjetnosti spet moral soočiti s Christopherjem Froomom: »Videl sem, da je močan predvsem v etapi do La Pierre Saint Martina, kjer je bil neverjeten. Po drugi strani pa me je presenetilo, da je imel proti koncu Toura nekaj slabih dni. Takoj sem pomislil na Tour 2013, ki ga je ravno tako dobil. Takrat proti koncu ravno tako ni bil več tako prepričljiv. To so zanimive stvari. « Froome pravi, da bi lahko dobil še kar nekaj Tourov, medtem ko se Contador poslavlja, pa čeprav ima šele 32 let. A očitno ima dovolj:

»Na najvišji ravni nastopam že skoraj deset let in to se mi pozna. Končati želim, v trenutku, ko sem še vedno dober. « In morda bo kariero dodatno oplemenitil tudi z zmago na Touru, po vsej verjetnosti pa bo nastopil tudi na olimpijskih igrah v Riu. Sicer pa ima Contador s Tinkoff Saxom veljavno pogodbo do konca naslednje sezone. Po tej sezoni je napovedal upokojitev. Obenem je dejal, da se želi posvetiti svoji fundaciji in ekipi, ki jo podpira. Morda celo sestaviti World Tour ekipo.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ