Alberto Contador opravil pregled, podpisal pogodbo in odpovedal OI

Alberto Contador opravil pregled, podpisal pogodbo in odpovedal OI
12.07.2016 AVTOR: D. Z.
Vsekakor so za Albertom Contadorjem pestri dnevi. Padel, dolgo vztrajal, odstopil z dirke po Franciji. Odpovedal nastop na OI, podpisal pa naj bi tudi pogodbo.

Alberto Contador je v deveti etapi dirke po Franciji odstopil. Poleg tega, da ni povsem okreval po dveh padcih v prvih dveh etapah je na koncu imel še povišano temperaturo. Takoj je povedal, da bo najprej odšel na zdravniški pregled. Poškodbe niso ravno nedolžne in tako so mu zdravniki priporočili kar štiri tedne počitka. Od tega prva dva tedna strogi počitek.

»To pomeni, da me na olimpijskih igrah ne bo. Škoda, saj menim, da bi lahko bil na tisti progi zelo dober, « je med drugim dejal Contador. Upa, da se bo lahko dobro pripravil na dirko po Španiji, ki se bo začela 20. avgusta. Morda bo to tudi njegova zadnja dirka v dresu Tinkoffa, moštva, ki bo konec leta razpadlo. Zato je moral 33-letni Španec odgovarjati tudi na vprašanja glede njegove prihodnosti. »Kmalu bomo sklenili dogovor z ekipo in naslednje leto bomo znova poskusili, « je dejal. Jasno je, da lahko ekipe in kolesarji o prestopih uradno govorijo šele od 1. avgusta dalje.

Takrat se namreč začne prestopni rok. A pri cyclingnews.com so že zapisali, da je Contador v ponedeljek sklenil dogovor z ameriškim moštvom Trek Segafredo. Podpisali naj bi dveletno pogodbo, ki pa bi jo po enem letu lahko ena ali druga stran razdrli. Contador naj bi v ekipo pripeljal še dva kolesarja. Eden od teh naj bi bil Jesus Hernandez, ki že zdaj kolesari v Tinkoffu. Pri Trek Segafredu še niso bili na voljo za komentar. Sicer pa naj bi v ekipo, ki jo vodi Luca Guercilena prestopil tudi John Degenkolb.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ