Alberto Contador pa vendarle razmišlja o nadaljevanju kariere?

Alberto Contador pa vendarle razmišlja o nadaljevanju kariere?
12.12.2015 AVTOR: D. Z.
Vsekakor zanimivo. Španec je potrdil, da bo po sezoni 2016 po vsej verjetnost končal kariero. Njegov agent Jacinto Vidarte pa ni povsem prepričan.

"Pušča odprta vrata"
Alberto Contador je že večkrat v zadnjem času poudaril, da bo sezona 2016 po vsej verjetnosti njegova zadnja. Hoče namreč končati na vrhu. Zato bi se moralo zgoditi nekaj zares posebnega, da bi si premislil, trdi. Njegov agent in tudi PR-ovec Jacinto Vidarte pa ni povsem prepričan, da bo Španec kmalu končal kariero.

»Alberto je dejal, da pričakuje, da bo sezona 2016 njegova zadnja v vlogi profesionalnega kolesarja. A vseeno si pušča odprta vrata. Vrhunsko hoče odpeljati Tour in zablesteti na olimpijskih igrah. Sicer bo vse odvisno o številnih dejavnikov, a odločitev bo sprejel med samo sezono. Lahko se zgodi, da bo Contador vztrajal še eno leto. Dokončna odločitev, da konča, ni bila še dokončno sprejeta. Končati pa hoče kot šampion. To je vir njegove motivacije, « je dejal mož iz ozadja Jacinto Vidarte.

"Človek, s katerim je lahko sodelovati"
Potrdil je še, da se bo Contador po karieri bolj posvetil ekipi do 23 let, ki jo je pred leti ustanovil. In, kakšno je delo Vidarteja, ki vseskozi spremlja Alberta Contadorja? »Moje delo je zahtevno, ampak je odvisno od športnikove osebnosti. Res je, da je Alberto zvezdnik, je pa tudi človek, s katerim je lahko sodelovati. Tako se obnaša z vsemi in mislim, da ga imajo tudi mediji zato radi, saj je vedno dosegljiv. Nikoli ni težav. « Seveda se je tudi delo Jacinta Vidarteja precej spremenilo z razvojem medijev, predvsem pa z vse večjim zanimanjem medijev za kolesarstvo.

»Moje delo je odvisno od dirke. Vendar pa je tudi na manjših dirkah vedno določen pritisk, saj je zdaj precej več novinarjev in prošenj za intervjuje. Seveda je pritisk na pomembnejših dirkah, kot je Tour de France še večji. Cilj je, da kolesarja ohranjam mirnega, in da z njega odstranim del bremena. Intervjuje poskušamo opraviti ob prostih dnevih, zato da se lahko kolesar povsem osredotoči na dirkanje. Pri Albertu pa se moramo še dodatno potruditi, saj verjame, da odgovarjanje na vprašanja novinarjev njegovo delo. Tudi pred in po dirki. «

Obenem je Vidarte dodal, da ima tudi Contador, tako kot vsak človek, svoje slabosti, svoje 'muhe': »Vendar pa jih ne bom razkril. Moje delo je, da skrbim za njegovo podobo. Alberto je pravi šampion. In kot tak moraš biti zelo discipliniran. Biti moraš pripravljen potrpeti in biti povsem podrejen kolesarstvu. Šampion je lahko nadarjen, a če nima delovnih navad, potem ni nič. Alberto je neverjetno delaven. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ