Alberto Contador se vrača!

Alberto Contador se vrača!
05.08.2012 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador se po odsluženem suspenzu lahko vrne v kolesarsko karavano. Španec bo nastopil v prvi etapi dirke Eneco Tour, ki šteje med preizkušnje Svetovnega koledarja.

Etape na dirki Eneco Tour:
1. etapa, 6. avgust: Waalwijk - Middelburg 203,9 km
2. etapa, 7. avgust: Sittard (ekipni kronometer) 18,9 km
3. etapa, 8. avgust: Riemst . Genk 188 km
4. etapa, 9. avgust: Heers - Bergen op Zoom 213,3 km
5. etapa, 10. avgust: Hoogerheide - Aalter 184,6 km
6. etapa, 11. avgust: Ardooie (posamični kronometer) 17,4 km
7. etapa, 12. avgust: Maldegem - Geraardsbergen 207,7 km

Alberto Contador je bil kaznovan zaradi pozitivnega vzorca na clenbuterol. Med drugim so mu odvzeli tudi zmagi na dirki po Franciji 2010 in dirki po Italiji 2011. Kaznovali so ga šele v začetku letošnje sezone.

Kazen pa mu je potekla 4. avgusta, tako da se Španec lahko vrne v kolesarsko karavano. Kariero bo nadaljeval v dresu ekipe Saxo Bank Tinkoff Bank, ki jo vodi Bjarne Riis. Contador se je odločil, da bo z dirkanjem začel takoj, tako da je že nastopil v prvi etapi dirke Eneco Tour.

"Zame bo to zaradi različnih razlogov prav posebna dirka. Prvič. To bo moja vrnitev na dirke, saj si vsak kolesar želi tekmovati. Drugič. Rad se vrnem sem, ker je ta dirka speljana prek dveh držav, kjer je kolesarska kultura zelo razvita. Tu so ljudje zares navdušeni nad kolesarstvom. Tu sem se vedno počutil kot doma," je še pred začetkom na svoj uradni spletni strani zapisal Alberto Contador, ki se zaveda, da mu trasa te preizkušnje še zdaleč ni pisana na kožo:

"Vendar je moj prvi cilj, da dobim tisti tekmovalni ritem, da bom lahko izpolnil cilje ob koncu sezone." 29-letni Contador bo vse stavil predvsem na dirko po Španiji, ki jo je v preteklosti enkrat že dobil.

foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ