Alberto Contador si je premislil: To ni zadnja sezona

Alberto Contador si je premislil: To ni zadnja sezona
11.04.2016 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador si je po četrti zmagi na dirki po Baskiji glede športne upokojitve očitno premislil. Član Tinkoffa je potrdil, da se bo tudi v Baskijo še vrnil.

Alberto Contador je že pred sezono napovedal, da bo to po vsej verjetnosti njegova zadnja sezona. Vsaj v vlogi profesionalnega kolesarja. Očitno pa si je zdaj premislil. Za njim je namreč odličen prvi del sezone. Po drugem mestu na dirki Pariz-Nica in drugem na dirki po Kataloniji, je zdaj osvojil dirko po Baskiji. Že četrtič v karieri. To je vsekakor dobra napoved za nadaljevanje sezone.

Vse namreč stavi na dirko po Franciji, ki jo želi dobiti še tretjič v karieri (eno zmago so mu odvzeli, sicer bi že zdaj imel tri zmage). 33-letni član Tinkoffa pa je zdaj očitno preklical napovedi. »Potem, ko sem se temeljito pogovoril z družino, prijatelji in ljudmi, ki jim zaupam, sem prišel do zaključka, da uživam v tem, kar počnem. Idejo o koncu kariere bom zato postavil nekoliko na stran. «

»V tem uživam in dan, ko bom končal kariero, bo prišel nenapovedano. Morda se zdi noro, vendar pa sem, odkar sem napovedal, da se bom upokojil, prejel neverjetno število sporočil, naj tega še ne storim. « Contador je še dodal, da si bo po dirki po Baskiji privoščil nekaj zasluženega premora. Zdaj bo zares vse usmerjeno proti dirki po Franciji. Zmaga na tej preizkušnji se mu že več let izmika. Letos bo vsekakor spet naletel na izjemno konkurenco s Froomom na čelu.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ