Alberto Contador v Alonsovo ekipo s Colnagovimi kolesi?

Alberto Contador v Alonsovo ekipo s Colnagovimi kolesi?
03.09.2013 AVTOR: D. Z.
V kolesarstvu novica, da je Fernando Alonso odkupil licenco moštva Euskaltel Euskadi, še kako odmeva. Zdaj so se pojavile govorice, da naj bi o prestopu razmišljal Alberto Contador.

Menedžer moštva Saxo Tinkoff Bjarne Riis po umiku Tinkoffa išče dodatne sponzorje, ki bi mu omogočili, da bi lahko z Albertom Contadorjem podaljšal pogodbe. Špančeva plača naj bi znašala 4,5 milijona evrov na leto in to je za dansko ekipo velik zalogaj.

Novinarji italijanskega časopisa Gazzetta dello Sport so zapisali, da naj bi prišlo tudi med Riisom in Contadorjem do rahlega spora, ker se je Španec odpovedal nastopu na zanj domači Vuelti, kjer bi branil lansko zmago.

Poleg tega so še zapisali, da naj bi bil Riis celo pripravljen odsloviti Contadorja, zgolj zato, da bi lahko nadaljeval sodelovanje z Olegom Tinkovom. Slednji je Contadorja in njegove vožnje na dirki po Franciji predvsem na twitterju ostro kritiziral.

Seveda bi Riis tako ostal brez kolesarja za sam vrh na tritedenskih dirkah, po vsej verjetnosti pa bi to mesto poskušala prevzeti Roman Kreuziger in Nicolas Roche. Zdaj so se spet pojavile tudi govorice, da naj bi bil Alberto Contador pripravljen podpisati pogodbo s špansko ekipo, katere lastnik bo njegov dober prijatelj Fernando Alonso.

Z njim se je Contador že večkrat pojavil v javnosti, že leta 2009 pa se je govorilo o tem, da naj bi Alonso sestavil ekipo s Contadorjem. A zenkrat so to zgolj ugibanja brez kakršnihkoli potrditev oziroma zanikanj.

Precej večja je verjetnost, da bodo kolesarji Alonsove ekipe uporabljali kolesa Colnago. Zanimivo. Prav Colnago je izdelal posebne modele v barvah Ferrarija, torej v barvah moštva formule 1, katerega član je Fernando Alonso.

»Sicer ne vem še nič, vendar se bom v soboto v Monzi sestal z Alonsom, « je dejal Ernesto Colnago in dodal: »Če bo želel sodelovati, potem sem pripravljen prevzeti vlogo dobavitelja koles. To bi bilo dobro za celotno italijansko industrijo. «

Pri časopisu L'Equipe so zapisali, da naj bi vlogo glavnega sponzorja prevzela banka Santander, tudi Alonsov osebni sponzor. Glavni menedžer pa naj bi ostal Igor Gonzales de Galdeano.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ