Alberto Contador zaradi bolezni odpovedal nastop v Franciji

Alberto Contador zaradi bolezni odpovedal nastop v Franciji
21.03.2013 AVTOR: D. Z.
Ta vikend bi se moral Alberto Contador spet pomeriti s Christopherjem Froomeom in Cadelom Evansem, vendar do tega ne bo prišlo, saj je Španec zbolel.
Dvodnevna dirka Criterium International, ki bo na sporedu ta vikend, bo spet zvezdniško obarvana. A minila bo brez Alberta Contadorja. Španec je takoj po dirki Tirreno-Adriatico, kjer so kolesarji skorajda vsak dan dirkali v dežju in mrazu, in enodnevni preizkušnji GP Nobili zbolel za hudo obliko gripe. »Skupaj z Bjarnejem Riisom in klubskimi zdravniki se je Alberto Contador odločil, da je trenutno najboljše, če si v miru spočije in se pripravi na naslednji pomembnejši cilj v tem delu sezone. Na dirki po Baskiji, « so sporočili iz moštva Saxo Tinkoff Bank.

Sicer pa bodo na dirki Criterium International vseeno nastopili številni zvezdniki. Pri BMC bodo lahko računali tako na Cadela Evansa kot na mladega Tejayja Van Garderna. »Za oba je zelo pomembno, da dirkava proti tistim, proti katerim bova dirkala tudi na Touru. Veselim se dirkanja s Tejayjem. Tudi zato, da se na poti proti Touru bolje spoznava, « je dejal Evans. Soočiti pa se bo moral tudi z letos izjemnim Christopherjem Froomeom.

Na startni listi so med drugimi še Richie Porte, Thomas Voeckler, Michael Rogers, Pierrick Fedrigo, Nacer Bouhanni, Jeremy Roy, Jonathan Tiernan Locke, Jean Christophe Peraud, John Gadret, Andy Schleck, Andreas Kloden, Jens Voigt, Rein Taaramae, Andrew Talansky, Bauke Mollema … spektakel je tako zagotovljen. Dirko je kar petkrat dobil Jens Voigt. Nemec bo tudi letos na startu, tokrat v dresu RadioShack Leoparda. Lani se je zmage veselil Cadel Evans pred Michaelom Rogersom in Pierrickom Fedrigojem. Prav vsi bodo dirkali tudi letos.

Sicer pa bodo morali kolesarji v dveh dneh prevoziti tri etape. Najprej bo v soboto, 23. marca, na sporedu 89 kilometrov dolga preizkušnja v Porto Vecchiu. Popoldne pa bo še posamični kronometer. Dolg bo sedem kilometrov. V nedeljo bo še 176 kilometrov dolga etapa od Porta Vecchia do Col de l'Ospedala. Na 82. dirki Criterium International bodo kolesarji prevozili 272 kilometrov.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ