Alberto Contador zbolel in odpovedal nastop na DP

Alberto Contador zbolel in odpovedal nastop na DP
24.06.2016 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador je zaradi bolezni odpovedal nastop na državnem prvenstvu. Bo zaradi tega tudi slabši na Touru?

Pred nami je vikend državnih prvenstev. V Sloveniji bo prvenstvo v nedeljo, v Španiji pa bo cestna dirka že v soboto. Potekalo bo v Alicanteju. Na startu je hotel biti tudi Alberto Contador. Razlog, zakaj si je želel nastopiti na državnem prvenstvu, je navedel že pred dnevi:

»Razmišljal sem o tem, da bi pred olimpijskimi igrami odpeljal eno dolgo enodnevno dirko, pa čeprav dirki nista primerljivi. « Zdaj pa je moral Contador, ki je zadnje priprave opravil v Livignu, nastop odpovedati. »Lep pozdrav vsem skupaj. Na žalost me na jutrišnjem državnem prvenstvu zaradi zdravstvenih težav ne bo. Upam, da bo to dobra dirka, « je zapisal. Španec je tako tik pred glavnim ciljem sezone – dirko po Franciji – očitno zbolel.

Seveda je vprašanje, če bo bolezen pustila posledice tudi na tritedenski dirki, ki se začne 2. julija. Sicer pa bo špansko državno prvenstvo nadvse zahtevno. Kolesarji bodo morali premagati šest krogov po 32,3 km. Skupno kar 193,8 km. V vsakem krogu pa bodo kar trije vzponi. Prvi bo dolg tri kilometre, drugi bo še dva kilometra daljši in bo nekje na polovici kroga. Dva kilometra pred ciljem pa bo še vrh 1,2 km dolgega vzpona. Tudi sam zaključek poteka v rahel vzpon. Vsekakor bi to bil za člana Tinkoffa pravi preizkusi forme pred Tourom.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ