Alberto Contador: Cilj je zmaga! Nairo Quintana: Do zmage v dveh letih!

Alberto Contador: Cilj je zmaga! Nairo Quintana: Do zmage v dveh letih!
16.07.2013 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador napoveduje napadalno vožnjo. Nairo Quintana priznava, da vzponov ne pozna in da se je sem prišel učiti.
Vseeno, ali je deseti ali drugi
"Moj cilj je zmagati, vendar je res, da je Froome daleč nad vsemi in v neposrednem dvoboju ga ne morem premagati. 
Pred nami je zelo zahteven teden, kjer bomo imeli več taktičnih možnosti, saj se bodo vzponi kar vrstili. Vseeno je, ali sem deseti ali drugi," je ob dnevu odmora na dirki po Franciji priznal Alberto Contador.

"Je ena etapa, kjer bom poskusil in videl, kaj se zgodi. To bi lahko bil dober dan za to, da bi izkoristil mojo priložnost. Katera je to, boste spoznali v prihodnjih dneh. Vse ostalo bo odvisno od poteka dirke. Ampak, če se mi bo ponudila priložnost, jo bom izkoristil," je še dejal Španec, ki za vodilnim Christopherjem Froomom zaostaja za štiri minute in 25 sekund.

Contador je sicer namignil, da so mnogi kolesarji med deseterico najboljših po vsej verjetnosti zadovoljni s trenutnim vrstnim redom, a očitno dobro ve, da bodo nekateri vseeno poskušali z napadi. "Ne vem, kakšne cilje si bodo postavili. Mogoče bodo želeli zgolj nadzirati dirko. Vendar menim, da je Quintana tisti, ki vedno rad napada. In to bi lahko tudi sam izkoristil."

Quintana: Froome je premočan
Misel na zmago pa je kljub napadalnim vožnjam očitno že opustil prav prej omenjeni Nairo Quintana: "Letos mi to ne bo uspelo. Chris Froome je premočan, da bi ga lahko premagal. Izboljšati moram vožnjo na čas, obenem pa moram na vzponih narediti večje razlike. Na ta Tour sem se prišel učiti. Težko bi meril na rumeno majico, vendar menim, da bi lahko Tour v dveh letih že dobil."

Quintana je še priznal, da vzponov, ki kolesarje čakajo v naslednjih dneh, ne pozna. Vseeno mu je podporo že obljubil Alejandro Valverde: "Za Movistar bi bilo zelo pomembno, da bi prišel med prve tri in jaz mu bom pri tem pomagal. Kar se tiče mojih ciljev. Rad bi dobil etapo do Alp d'Hueza. Moja situacija bi lahko bila boljša, vendar sem imel nesrečo. Na Mont Ventoux ne bi mogel biti boljši. Moj najvišji srčni utrip znaša 190 udarcev na minuto, v nedeljo pa sem jih dosegel zgolj 180. A najtežji del Toura šele prihaja. Vzponi v Alpah so težjo od teh, ki smo jih že prevozili."
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ