Alberto Contador: Cilj je zmagati

Alberto Contador: Cilj je zmagati
28.06.2016 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador, eden izmed največjih favoritov za zmago, je za cyclingnews.com dejal, da razmišlja zgolj in samo o zmagi na dirki po Franciji. Pa mu bo uspelo?

"Odločitev v zadnjih dneh "
Alberto Contador je v letošnji sezoni vse stavil na dirko po Franciji. Za njim je odličen prvi del sezone, pa tudi zadnjo pripravljelno dirko Criterium du Dauphine je začel z zmago v gorskem prologu. Kasneje je nekoliko slabše nadaljeval, dirko pa je dobil njegov veliki tekmec Chris Froome. Contador se je moral zaradi bolezni odpovedati nastopu na državnem prvenstvu.

»Še vedno imam nekaj dni do začetka dirka, na startu bo vse v redu, « je za cyclingnews.com dejal Alberto Contador. Španec je prepričan, da bo Tour napet in zelo nepredvidljiv: »Trasa je zelo težka. Froome si že lahko nabere nekaj prednosti v prvih gorskih etapah, vendar pa je zadnjih pet etap tako zelo težkih, da se lahko marsikaj spremeni. Tour bo odprt vse do zadnjega dneva. « Contador je še priznal, da ima Chris Froome ob sebi sanjsko močno moštvo, polno zvezdniških posameznikov.

Pogodbe še ni podpisal ...
Vseeno pa ima 33-letni Španec v mislih zgolj en cilj. Zmagati: »Če ne bi menil tako, potem ne bi imel motivacije za tako naporne treninge. Trenutno razmišljam samo o zmagi. Vem pa, da je še veliko drugih zelo močnih kolesarjev, ki so se ravno tako sistematično pripravljali na Tour. Videli bomo, kaj lahko naredim. Cilj je zmagati. « Contador je še dejal, da bo etapa do Ventouxa sicer zelo pomembna, vendar pa naj bi bile letos ključne Alpe.

Obenem je poudaril, da ima tudi sam ob sebi močno ekipo, ki ga bo podpirala na vzponih. Omenil je Kreuzigerja, Kišerlovskega, Majko, pa tudi Sagana. Contador je moral odgovoriti tudi na vprašanje, kje bo nadaljeval kariero, saj se Oleg Tinkov umika iz kolesarstva: »Stvari se odvijajo v pravo smer in bodo rešene. Hočem pa se prepričati, da je odločitev prava. V naslednji sezoni hočem ob sebi imeti močno skupino kolesarjev. « Dodal pa je še, da pogodbe še ni podpisal.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ