Alberto Contador: Froome me je prisilil, da sem stopil stopničko više

Alberto Contador: Froome me je prisilil, da sem stopil stopničko više
02.11.2015 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador je med gostovanjem v Poreču in Opatiji spregovoril s peščico novinarjev. Med temi je bil tudi novinar cyclingnews.com.

In za Daniela Bensona se je spomnil tudi letošnje dirke po Franciji, ki jo je odpeljal, potem ko je dobil zelo zahteven italijanski Giro. »Na Touru sem bil utrujen in tako nisem dosegel prave ravni pripravljenosti. Med dirko ni bilo vprašanje, ali glava morda ni na pravem mestu. Psihološko sem bil stoodstotno pripravljen, a dirka je bila zares težka. Na Giru je bila Astana zelo agresivna. Med samim Girom in Tourom, ko sem ravno tako dirkal, bi morda lahko kaj naredil drugače. Vseeno pa sem lahko zadovoljen, « je za cyclingnews.com dejal Alberto Contador.

A zdaj je Španec – pohvali se lahko s priznanimi sedmimi osvojenimi tritedenskimi dirkami – že povsem osredotočen na Tour de France. V naslednji sezoni, ki bi lahko bila zanj tudi zadnja v karieri bo namreč vse stavil na francosko preizkušnjo. Odpovedal se bo tudi Giru. Obeta se torej veliki dvoboj s Froomom, pa tudi boj z nekaterimi drugimi kolesarji, kot sta Rodriguez in Quintana, pa Pinot in Bardet …

»Mislim, da je Froome najboljši kolesar proti kateremu sem moral kdaj dirkati. Kar se tiče nadarjenosti, potem menim, da je bil Andy Schleck v prednosti. On je bil pravi. Ne pozabite. On je bil v Saxu preden sem sam prišel sem, zato vem nekaj o njegovem treningu. Vem, da je bil zares zelo, zelo nadarjen. V kronometrih ni bil močnejši, tu pa mi Froome povzroča težave. Še posebej na ravninskih kronometrih, kot je tisti do Mont Saint Michela leta 2013. Sam z mojo težo ne morem voziti 55 km/h. Če pa je vmes tudi vzpon, potem mi to ne predstavlja večjih težav. Ko so povprečne hitrosti nekje 49 ali 50 km/h, potem imam nekaj možnosti. «

In prav zato Contador meni, da mu trasa Toura zelo ustreza. »Ne gre samo za Frooma, Sky je v celoti zelo močna ekipa. Za Tour lahko sestavijo dve neverjetni ekipi. Sam lahko samo zaupam svoji ekipi in menim, da bom imel ob sebi ravno tako močne kolege z veliko izkušnjami. Z več izkušnjami, kot jih imajo v Skyu, kar je na tritedenskih dirkah zelo pomembno. Veliko sem treniral, saj sem leta 2013 spoznal, da moram narediti korak naprej. V to me je prisilil Froome in sam sem res stopil stopničko više. Prepričan sem, da sem bil na lanskem Touru, vse do do nesreče, v življenjski formi. A šport je šport in take stvari se dogajajo, « je še dodal 32-letni Contador.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ