Alberto Contador: Kasnejši start in več treninga za vrnitev na vrh (video)

Alberto Contador: Kasnejši start in več treninga za vrnitev na vrh (video)
24.11.2013 AVTOR: D. Z.
Eden izmed tistih, ki je v letošnji sezoni razočaral je brez dvoma Alberto Contador. Španec bo zato spremenil program dirk in treninga za sezono 2014.

Program dirk ni bil dober
Na glavnem cilju letošnje sezone - dirki po Franciji - je ostal brez etapne zmage. Obenem je preizkušnjo končal na zanj skromnem četrtem mestu. Na domači Vuelti zmage iz leta 2012 ni branil, na preostalih dirkah pa preprosto ni blestel. Za Albertom Contadorjem je slaba sezona.

»Narobe so šle številne stvari in težave so se akumulirale. Program dirk ni bil najboljši. Začel sem že januarja in to brez pravega treninga, ki bi ga potreboval. Ko to narediš, potem lahko dosežeš dobro raven pripravljenosti, vendar ne tistega, ko lahko zmaguješ na vseh dirkah, « je priznal Alberto Contador.

Več treninga in poznejši start v tekmovalno sezono
Obenem je v pripravah na sezono 2014 uvedel nekaj sprememb. Z ekipo bo izpustil dirko po San Luisu v Argentini, kjer je letos začel sezono. »V primerjavi z zadnjima dvema sezonama bom naredil dve večji spremembi. S treningi bom začel prej, dirkati pa bom začel kasneje. Po drugem ali tretjem tednu februarja, « je še pojasnil Španec in dodal:

»Letos bomo vse stvari nekoliko zamaknili v februar, zato da bom zgradil dobro bazo in da bom potem lahko dosegel zastavljene cilje. Glavni je Tour de France. « A vseeno je Contador priznal, da vsega le ne bo stavil zgolj na dirko po Franciji, kjer se bo moral po vsej verjetnosti soočiti tudi s Christopherjem Froomom in Vincenzom Nibalijem.

Ne samo Tour
»Cilj je Tour, vendar ne samo Tour. Gre za celotno sezono. Dobro hočem odpeljati celotno sezono. Od prve dirke naprej. « Tudi zato je pred začetkom prvih skupnih priprav odšel v Kalifornijo, kjer je sedež njegovega osebnega sponzorja Specializeda.

Tam je opravil testiranja v vetrovniku in preizkusil tudi nekatere nove komponente. »Gre za to, da poskušamo popolnoma vse optimizirati. Da iz vsega iztisnemo maksimum. Na obeh področjih. Na vzponih in v kronometrih, « je obisk v Kaliforniji pojasnil Contador.

Aerodinamika in razvoj
»Aerodnimika je zelo pomembna. Gre za nenehen razvoj. Če hočeš dobiti tritedensko dirko, moraš biti dober tudi v kronometru. Res je, da je danes več specialistov za to disciplino. A potruditi se moram, da bom med hribolazci naredil največjo razliko. «

Alberto Contador je član moštva Saxo Tinkoff Bank, ki ga vodi Bjarne Riis. Španec se lahko pohvali, da je v karieri zmagal že na vseh treh tritedenskih dirkah. Nazadnje leta 2012 na domači dirki po Španiji.

V spodnjem videu si lahko ogledate Contadorjev obisk vetrovnika v Specializedu 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ