Alberto Contador: Lahko se še marsikaj zgodi

Alberto Contador: Lahko se še marsikaj zgodi
07.07.2017 AVTOR: D. Z.
Tour. Osmi v skupnem seštevku, a na edini zahtevnejši etapi je Alberto Contador pokazal znake slabše pripravljenosti. Zdaj se pripravlja na prvi zahtevnejši vikend.

Peta etapa na dirki po Franciji je bila prva prava preizkušnja za kandidate za najvišja mesta. Največ moči je pokazal Fabio Aru, potem pa Chris Froome, Romain Bardet, Richie Porte in Daniel Martin.

Na zaključnem vzponu na La Planche des Belles Filles pa je poleg Naira Quintane popustil tudi Alberto Contador. Ni izgubil veliko. A po zaostanku z uvodnega kronometra je zdaj v skupnem seštevku šele osmi. Za vodilnim Froomom pa zaostaja za 52 sekund. “Upam in vedno tudi razmišljam o tem, da mi lahko uspe nadoknaditi ta zaostanek. Froome je zelo močan in ima tudi zelo močno ekipo. Poleg tega je pred mano še kar nekaj kolesarjev, a na tem Touru se lahko še marsikaj zgodi, ” je za cyclingnews.com dejal Alberto Contador.

Pred Špancem je poseben izziv, saj bodo kolesarji ta vikend imeli na razpolago dve zahtevnejših etapi, predvsem nedeljska bo zelo težka, saj bodo morali kolesarji premagati kar tri vzpone ekstra kategorije, vključno z zadnjim vzponom na Monte du Chat in s tehnično zahtevnim spustom s tem vzpona. “Ta vikend se lahko zgodi marsikaj. V nedeljo bo najtežji dan, pa še dež je napovedan. To bo res težko, ” je še dodal Contador:

“Če bi mi pred Tourom dejali, da bom v tem trenutku v takem položaju, ne vem, kako bi vam odgovoril. Morda bi, glede na to, kaj se mi je na tej dirki dogajalo v zadnjih letih, to celo sprejel. Po drugi strani pa za Froomom zaostajam za 52 sekund. Dober sem. Na La Planche des Belles Filles nisem bil najboljši in sem izgubil nekaj sekund. Čutil pa sem, kot da sem na meji. Ko sem si opomogel, sem se odpeljal v svojem ritmu in hitro sem ujel skupino pred mano. "

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ