Alberto Contador: Morda bi lahko dobil vse tri v sezoni

Alberto Contador: Morda bi lahko dobil vse tri v sezoni
05.10.2017 AVTOR: D. Z.
Sveže upokojeni Alberto Contador je dejal, da bi v najboljših letih morda lahko dobil vse tri tritedenske dirke v isti sezoni.

Alberto Contador je eden izmed redkih kolesarjev, ki so v karieri dobili vse tri tritedenske dirke. Med aktivnimi se s tem lahko pohvali samo še Vincenzo Nibali.

Contador je dobil kar devet tritedenskih dirk, a so mu naknadno dve zmagi zaradi pozitivnega vzorca odvzeli. Sam je ta odvzem označil za veliko zmoto, a dejstvo je, da se mu šteje sedem zmag. Odvzeli so mu namreč zmago na Touru 2010 in Giru 2011. Vseeno je Tour dobil dvakrat (2007, 2009), Giro tudi dvakrat (2008, 2015) in Vuelto kar trikrat (2008, 2012, 2014).

Zanimivo. Na odrih je ob koncu tritedenskih dirk stal samo kot zmagovalec. Na drugem ali tretjem mestu ni končal niti ene tritedenske preizkušnje. Leta 2008 je v eni sezoni dobil Giro in Vuelto. Leto prej in potem pa Tour. Vseh treh dirk v isti sezoni pa ni dobil. Sploh ni poskusil. “Tako kot vsak, bi tudi sam rad dobil vse tri tritedenske dirke v eni sezoni. Sicer sem jih lahko dobil, a v različnih sezonah. Če bi to poskusil, ko sem bil mlajši, in ko sem imel ob sebi zelo močno ekipo, potem bi morda imel možnosti, ” je dejal 34-letni Contador.

Španec pa glede upokojitve - kariero je končal po končani dirki po Španiji - ostaja prepričan: “S tem sem potegnil najboljšo potezo. Morda bom naslednje leto ob spremljanju tritedenske dirke nekoliko nostalgičen. Nedavno sem bil na predstavitvi začetnih etap Gira v Izraelu. Ko sem videl, da bo prva etapa posamični kronometer, sem si mislil, da bi tam lahko bil dober. Vendar pa je čas, da prostor prepustim drugim. ”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ