Alberto Contador: Narediti nekaj posebnega

Alberto Contador: Narediti nekaj posebnega
19.07.2017 AVTOR: D. Z.
"Morda bo v naslednji sezoni nastopil samo še na Giru. Vse bo odvisno od razpleta tega Toura," o Albertu Contadorju pravi njegov trener Steven De Jongh.

Alberto Contador na dirki po Franciji v zadnjih letih nikakor ne more priti več na oder za zmagovalce. Vsaj v skupnem seštevku ne.

Dobil je dirko leta 2007 in 2009. Odvzeli so mu zmago iz leta 2010. Od takrat pa je bil še četrti in peti. Seveda je vmes dobil tudi dirko po Italiji in Španiji. Skupno ima kar sedem zmag na tritedenskih dirkah (sam pravi, da devet, saj šteje tudi dve naknadno odvzeti). V zadnjih sezonah pa mu na Touru vedno spodleti. Tudi letos mu je.

Spet tudi zaradi padcev, pa čeprav se zdi, da že od samega začetka ni bil ravno konkurenčen. V enem izmed intervjujev je sicer dejal, da je v domačih krajih tik pred odhodom na Tour postavil nov osebni rekord na enem izmed vzponov, a tega na Touru ni pokazal. Potem, ko je zaostal tudi v vetrovni 16. etapi je zdaj 11. v skupnem seštevku. Za Chrisom Froomom pa zaostaja že za 7:10. Lani je že naznanil, da bo končal kariero, pa si je potem premislil.

Iz propadajočega Tinkoffa je prestopil v Trek Segafredo in zdaj naj bi bil 34-letni Španec na pragu podaljšanja pogodbe še za eno sezono. Pa ga bomo tudi naslednje leto videli na dirki po Franciji, na dirki, ki mu v zadnjih letih ni ravno usojena? “Morda bo v naslednji sezoni nastopil samo še na Giru. Vse bo odvisno od razpleta tega Toura, ” je za nizozemsko televizijo NOS dejal Contadorjev trener Steven De Jongh: “Vem, da si zelo želi dobiti etapo in se na tak način poloviti od Francije.

Italijanski sponzor Segafredo naj bi izrazil željo, da bi Contador naslednje leto nastopil na Giru, Španec pa je povedal: “Morali bomo še razmisliti o najpomembnejših ciljih. Prezgodaj je, da bi zdaj govorili o naslednji sezoni. Mislim, da moramo še nekoliko počakati. Pomembno je, da se osredotočimo na prihajajoči teden. ” Contador je priznal, da si zdaj želi dobiti eno izmed etap, a na voljo bo imel samo dve pravi priložnosti. Govorimo o obeh alpskih etapah. Prva je na sporedu že danes: “Tudi, če mi ne uspe dobiti etape. Pomembno je, da naredim nekaj pomembnega, kar si bodo ljudje zapomnili.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ