Alberto Contador: Nastopil bom na Vuelti

Alberto Contador: Nastopil bom na Vuelti
14.08.2014 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador je proti prejšnjim napovedim in proti pričakovanjem napovedal nastop na letošnji dirki po Španiji.

»Zadnji deset dni treniram in včeraj sem prvič brez bolečine v kolenu prevozil vzpon. To me navdušuje in motivira, tako da sem se odločil, da bom nastopil na dirki po Španiji, « je dejal Alberto Contador.

Sicer pa se je Španec poškodoval v deseti etapi dirke po Franciji, kjer je veljal za enega izmed največjih favoritov za končno zmago. Okrog 90 kilometrov do cilja je grdo padel. O tem padcu smo že veliko pisali.

Moral je odstopiti in od takrat je trdil, da se bo moral zaradi rehabilitacije in pomanjkanja treninga odpovedati tudi dirki po Španiji. V ekipi Tinkoff Saxo so ga vseeno uvrstili na širši seznam kandidatov za nastop na Vuelti. Zdaj si je očitno premislil. Dirka po Španiji se začne 23. avgusta v Jerezu.

»Vem, da bom k tej dirki pristopil na povsem drugačen način kot sem h drugim. A mislim, da bo to dobro, če hočem biti dober ob koncu sezone in tudi, če hočem imeti zagotovila za naslednjo sezono. Morda se bom lahko v zadnjem tednu boril tudi za etapno zmago, « je še dodal Contador in zaključil: »Vidimo se v Jerezu. «

 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ