Alberto Contador: "Ne odhajam domov" (VIDEO)

Alberto Contador: "Ne odhajam domov" (VIDEO)
02.07.2016 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador je eden izmed največjih osmoljencev prve etape dirke po Franciji. Španec pa je poudaril, da ga odrgnine ne bodo ustavile.

Nekaj manj kot 80 km do cilja je na krožišču prišlo do padca. Na tleh pa sta se znašla Brent Bookwalter in Alberto Contador. Sprva se je zdelo, da je Bookwalter podrl Contadorja, vendar pa je z amaterskega posnetka lepo razvidno, da je Contador sam izgubil nadzor nad kolesom in zdrsnil.

Utrpel je številne odrgnine, na srečo pa nima resnejših poškodb. »Odrgnjeno imam celotno telo. Od kolena do rame. Ampak, to je kolesarstvo. Trdo delaš več mesecev, potem pa padeš v prvem dnevu dirkanja. Vendar pa ne odhajam domov. Upam, da si bom opomogel še pred gorskimi etapami, « je po etapi povedal Alberto Contador. Španec je na cilj prišel s povsem raztrganim dresom.

Razkril je, da bodo pri okrevanju uporabili tudi posebno napravo Indiba, ki pospešuje celjenje. »Seveda bodo bolečine v naslednjih nekaj urah še večje, vendar pa bomo rane oblagali z obkladki, « je dejal Contador. In, kako je prišlo do padca: »Dirka je postajala napeta in zaradi vetra smo se vsi borili za pozicije v ospredju. Padel sem in zdrsnil. Poleg tega je še en kolesa padel name. V določenih položajih me rama boli, vendar pa hočem ostati optimističen. «

 

 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ