Alberto Contador: Nihče ni nepremagljiv

Alberto Contador: Nihče ni nepremagljiv
01.07.2014 AVTOR: D. Z.
Letos izjemno pripravljeni Alberto Contador pred dirko po Franciji ne skriva visokih ciljev. Meri na zmago, tudi Christopherja Frooma se ne boji.
"Nihče ni nepremagljiv. Cilj je lahko samo zmaga. Če bi na dirko odšel, da bi se boril za drugo mesto, potem ne bi bil dovolj motiviran," trdi Alberto Contador, ki se želi oddolžiti za lansko slabo sezono. In letos mu gre zares odlično. Nenazadnje je na za njim odličen prvi del sezone.

Na dirki Criterium du Dauphine je bil sicer drugi, a dobil je tisto pomembno bitko s Christopherjem Froomom. "Jasno je, da je glavni favorit Christopher Froome, ki je v zadnjih dveh letih zares močan. In letos bo vsaj tako močan, kot je bil lani. Težko ga bo premagati, a ni nepremagljiv. To so govorili tudi o meni," je še dodal Contador.

Priznal je še, da so bili lani kot ekipa najmočnejši, a so bili proti Froomu vseeno nemočni. Španec je dodal, da je prav na prej omenjenem Dauphineju, v prvi gorski etapi, občutil, kako močan je Froome tudi v tej sezoni. "Česa takega ni naredil še nihče do zdaj. To je bil precej močnejši napad od lanskega na Ventoux. Na polno je vozil 35 sekund. To je spoštovanja vredno, ni pa razlog, da bi se ga ustrašil."

In, če bo Sky na Touru nastopil brez Bradleyja Wigginsa, potem se bo moral Alberto Contador sprijazniti, da v moštvu Tinkoff Saxo ne bo mogel računati na lani najmočnejšega pomočnika Romana Kreuzigerja. Tour se začne 5. julija v Veliki Britaniji.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ