Alberto Contador: Operacija doma in nogavica v ustih za hitro vrnitev

Alberto Contador: Operacija doma in nogavica v ustih za hitro vrnitev
16.09.2014 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador je veliki junak španske Vuelte. Po odlični sezoni je tudi vodilni na lestvici World Tour ... zdaj je razkril, kako težko se je bilo po padcu na Touru tako hitro vrniti.

"Domača operacija"
"Nisem prenesel misli na to, da bom dirko gledal od doma, tako kot sem moral Tour," je priznal Alberto Contador. Španec je padel na dirki po Franciji, na katero se je intenzivno pripravljal. Poškodoval si je nogo, največje težave pa mu je povzročalo koleno.

Deset dni po padcu naj bi mu zdravniki v Luganu odsvetovali nastop na dirki po Španiji, vendar pa je poiskal drugo mnenje. V kliniki Cemtrov Madridu. "Poklical sem zdravnika Manuela Leyesa in poslal je nekoga iz njegove ekipe. Cesar Flores je kar pri meni doma izvedel nekakšno operacijo. Odprl je rano na kolenu in jo očistil. Anestetik je lahko uporabil samo okrog rane, a ne v sami rani. Zaradi bolečine sem moral imeti nogavico v ustih," je pojasnil španski zvezdnik.

Na Touru je bil še boljši
Kdo bi si mislil, da se bo tako hitro vrnil in še tretjič je dobil špansko Vuelto. Kljub izjemni sezoni pa še vedno obžaluje, da ni izpolnil glavnega cilja. Zmagati na dirki po Franciji. Tam je slavil Vincenzo Nibali.

"Na Touru je bil najboljši. Bil je zelo močan. Sam pa na tej Vuelti nisem bil tako močan, kot na Touru. Tam sem bil v življenjski formi. Veselil sem se prihoda v gore, a sem prej padel." Zdaj razmišlja o še večjem podvigu. Želi si namreč dobiti vse tri tritedenske dirke v eni sezoni. Vse je sicer že dobil, a največ dve v sezoni.

Brez svetovnega prvenstva
Poskusil je zmagati tudi na Giru in Touru, kar je kot zadnjemu uspelo Marcu Pantaniju, a Contadorju to ni uspelo. "Če bi nastopil na vseh treh, potem bi to storil z namenom, da jih dobim. A trase bi mi morale ustrezati, ob sebi pa bi moral imeti na vseh treh dirkah zelo močno ekipo."

Vsekakor pa Contadorja kljub izjemni pripravljenosti ne bo na bližajočem se svetovnem prvenstvu. "Ko načrtuješ potek sezone, analiziraš trase dirk. In trasa svetovnega prvenstva mi sploh ne ustreza. To bi bilo, kot če bi Cavendishu rekel, naj odpelje kraljevsko etapo Toura," je pogovor za španski AS zaključil Contador.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ