Alberto Contador: "Po letu 2016 se na dirkah ne vidim več"

Alberto Contador: "Po letu 2016 se na dirkah ne vidim več"
16.02.2015 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador bo v tem tednu začel sezono 2015. Na novinarski konferenci pa je sporočil, da bo po vsej verjetnosti dirkal samo še do konca naslednje sezone.

»Po letu 2016 se na dirkah ne vidim več. Letos sem prepričan, da bom še dirkal, a že za prihodnje leto tega ne morem zagotoviti. Morda je to moja zadnja sezona, « je na novinarski konferenci dejal 32-letni Alberto Contador. Vse skupaj je pojasnil takole: »Težko je določiti datum, če imaš rad to kar počneš. Fizično se zelo dobro počutim. A leta tečejo in datum si moraš postaviti. Upokojil bi se rad na vrhu odra za zmagovalce. «

A zaenkrat je bolj osredotočen na letošnjo sezono. Zanj zelo pomembno. Saj napada zmagi na Giru in Touru: »Počutim se zelo dobro. Po treningu si lahko hitro spočijem in navdušen sem nad ekipo. Fizično sem zelo dober, a ne vem, koliko časa bom še lahko konkurenčen na tritedenskih dirkah. « Letošnjo sezono bo začel v sredo, na petdnevni etapni dirki Ruta del Sol, ki bo letos še posebej zahtevna. Uvod v sezono bo tam doživel tudi Contadorjev največji tekmec Christopher Froome, tako da bomo kaj hitro videli dvoboj dveh zvezdnikov.

Oba sta lani prikazala odlične vožnje na španski Vuelti, potem ko sta oba zaradi poškodb odstopila z dirke po Franciji. Na dirki Ruta del Sol bi moral nastopiti tudi Nairo Quintana, vendar je nastop zaradi poškodbe po padcu na kolumbijskem državnem prvenstvu odpovedal. Omenimo kolesarje, kot so Peraud, Van den Broeck, Degenkolb, Mollema, Bardet, Kelderman, Ten Dam, Chavanel, Rolland … Na startni listi sta tudi dva Slovenca, in sicer Grega Bole in Jani Brajkovič.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ