Alberto Contador: Premagati Frooma je nova motivacija!

Alberto Contador: Premagati Frooma je nova motivacija!
22.07.2013 AVTOR: D. Z.
"Ko si v ozadju, potem še bolj trpiš. Zdaj moramo analizirati, kaj se je zgodilo. Premagati Frooma je zame nova motivacija," je po končani dirki po Franciji povedal Alberto Contador.

Braniti drugo mesto ni isto, kot braniti vodstvo
Alberto Contador je bil eden izmed kandidatov za zmago na dirki po Franciji, a je postalo kmalu jasno, da Christopherja Frooma ne bo mogel premagati. Vse do predzadnje etape je držal vsaj drugo mesto, potem pa je povsem popustil in padel na končno četrto.

"Če braniš drugo mesto, ni isto, kot če bi branil vodstvo. Seveda je vedno boljše, če si drugi, vendar pa je bil naš cilj končati Tour na prvem mestu. Letos to ni bilo možno, saj je bil na dirki kolesar, ki je bil močnejši od vseh," je pojasnil Alberto Contador.

Napadali ob vsaki priložnosti
Contador se je očitno sprijaznil z doseženim, obenem pa se je lahko tolažil s tem, da je njegova ekipa Saxo Tinkoff postala najboljša ekipa Toura. "Visokih ciljev nismo nikoli skrivali in med dirko smo pokazali, da se ne nameravamo kar tako predati. Poskušali smo izkorititi vsako najmanjšo priložnost za napad. Resnično mislim, da je ekipa naredila dirko zanimivo, zabavno in vredno ogleda," je dejal športni direktor Fabrizio Guidi.

Italijan je še dodal: "Naredili smo vse, vendar se moramo sprijazniti, s tem, da smo naleteli na močnejšega nasprotnika. Zdaj bo čas za analizo, kako se bolje pripraviti na naslednji Tour de France."

Brez dirke po Španiji
Da je letošnji Tour de France Albertu Contadorju vzel ogromno moči, tudi motivacije, dokazuje njegova odločitev, da ne bo branil lanske zmage na prihajajoči dirki po Španiji. Pravi, da se bo najprej spočil, potem pa bo vse moči usmeril v pripravo na naslednji Tour de France.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ