Alberto Contador: Pri Treku si ga še želijo

Alberto Contador: Pri Treku si ga še želijo
26.07.2017 AVTOR: D. Z.
"Želimo si ga v ekipi, vendar pa se mora sam odločiti, kaj želi," pravi glavni mož Trek Segafreda Luca Guercilena.

Deveto mesto v skupnem seštevku in kljub številnim napadom brez etapne zmage. Spet pa z odrgninami po nekaterih padcih.

Tak je izkupiček Alberta Contadorja na dirki po Franciji. Španec ni bil prepričljiv vse od začetka dirke. Kolesar Trek Segafreda je v ekipo prišel pred letošnjo sezono in je vse stavil na francoski Tour. Zaenkrat z moštvom še ni podaljšal pogodbe, tako da se še ugiba, ali bo 34-letni Contador sploh nadaljeval kariero.

“Zaenkrat smo si vzeli nekaj dni premora, vendar pa se bomo z Albertom že ta vikend pogovorili, da ugotovimo, kakšni so njegovi načrti, ” je za cyclingnews.com dejal menedžer ameriškega moštva Luca Guercilena: “Z nami ima še sklenjen aneks za leto 2018 in želimo si ga v ekipi, vendar pa se mora sam odločiti, kaj želi. Še vedno pa ne pričakujem, da se bomo že v naslednjih dneh vse dogovorili.

Zaenkrat sploh še ni jasno, če namerava Contador nastopiti tudi na letošnji dirki po Španiji. Mnogi ugibajo, da bi lahko zaključil kariero, ki jo je hotel zaključiti že lani, pa si je potem premislil. “Hočemo samo sprejeti skupno odločitev, s katero bomo vsi zadovoljni. Ve, da smo z njim pripravljeni podaljšati pogodbo. Ampak, kot smo vedno govorili, to je njegova odločitev. Zato smo vse prestavili na obdobje po Touru, ki je bil zanj zelo zahteven, ” je še dodal Guercilena.

Italijan upa, da o upokojitvi ne razmišlja: “Vedno pa je možnost. Kolesarji, kot je on, pravi šampioni, želijo končati na vrhu. Vendar pa težko rečem, ali obstajajo možnosti, da že zdaj konča kariero ali ne. ” Contador je v karieri dobil devet tritedenskih dirk, a so mu dve zmagi naknadno odvzeli. Tudi zmago na dirki po Franciji iz leta 2010, tako da je zadnjo zmago na Touru slavil leta 2009.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ