Alberto Contador: Tisto z urinom je šlo predaleč!

Alberto Contador: Tisto z urinom je šlo predaleč!
22.07.2015 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador je na novinarski konferenci Tinkoff Saxa pred zadnjim dejanjem dirke po Franciji priznal, da je možnosti za zmago zares malo. Pritožil se je nad razmerami v hotelu.

A najprej k najbolj pereči temi na tem Touru. Vati! Zdaj so pri Skyu vsaj delno zadovoljili novinarje, Contador pa je bil jasen: “S tem, da bi razkril svoje številke, nimam težav, a gre za določene stvari, ki se zelo razlikujejo. Ljudje kdaj delajo različne izračune, ki pa v mojem primeru potem niso resnični. Ko pogledam na SRM, mi ta kaže povsem drugačne podatke, kot pa so njihovi izračuni.

Potem pa je stopil v bran velikemu tekmecu Froomu: “Glede Frooma. Vsi dvomijo vanj in mislim, da je to šlo predaleč. Tisto zadnjič, ko ga je gledalec polil z urinom je bil ogabno. Takemu obnašanju bi morali narediti konec. ” Contador je letos že dobil dirko po Italiji in je priznal, da želi dobiti še Tour in tako ponoviti sloviti dvojček. Dobiti Giro in Tour v eni sezoni. Zadnjemu je to uspelo Marcu Pantaniju leta 1998.

“Zdaj je ta cilj zelo težko uresničljiv. Mislim, da tega ne bom več poskusil. Vseeno pa mislim, da je stvar izvedljiva. Ampak, letošnji Giro je bil z izjemno Astano zelo težek od samega začetka. Ob prihodu na Tour so bili konkurenti vrhunsko pripravljeni. Zato je dvojček zahtevna zadeva. ” Contador je trenutno peti in za Froomom zaostaja za 4:23. Zdaj so pred kolesarji težke in nepredvidljive Alpe: “Do cilja želim izkoristiti vsako najmanjšo priložnost. Na začetku je bil moj edini cilj zmaga, vendar vem, da so nekateri kolesarji, še posebno eden, v tem trenutku zelo močni.

Španec ni izključil niti možnosti, da bi se podal v dolg pobeg. Na novinarski konferenci pa se je obregnil tudi ob nemogoče razmere, ki so jih v Gapu imeli kolesarji Tinkoff Saxa in MTN Qhubeke. Oboji so stanovali v istem hotelu, ki ob hudi vročini ni imel klime. “Res je, da se Tour z več tisočimi ljudmi iz dneva v dan seli, je pa tudi res, da smo danes v hotelu, ki ni na ravni dirke po Franciji. V naši hotelski sobi je 35 stopinj celzija, kar ne pripomore k regeneraciji. Še posebej po etapi, na kateri je bilo blizu 40 stopinj.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ