Alberto Contador: Usta sem držal zaprta in težo imel pod nadzorom

Alberto Contador: Usta sem držal zaprta in težo imel pod nadzorom
17.03.2014 AVTOR: D. Z.
"Zmagovanje je za samozavest vedno pomembno," je po drugi zmagi zapored na dirki Tirreno-Adriatico dejal Alberto Contador, ki se očitno vrača na vrh.

Tudi Nairo Quintana je popustil
Španec je dobil še peto etapo na dirki Tirreno-Adriatico. In to na način, kot jo dobi le malokdo. Z napadom daleč pred ciljem, ko je na najdaljšem vzponu dneva Lanciano za sabo pustil številna znana imena.

Slediti mu ni mogel niti Nairo Quintana. Contador je tako po zanj slabi sezoni 2013 dokazal, da moramo nanj letos še kako računati. »Ko končno zmagaš, potem se ti zdi, da naslednje zmage lažje dosežeš, « je po zmagi dejal Contador: »Tokrat sem se od začetka vzpona počutil zelo dobro. Vesel sem, saj sem trdo delal. «

Za njim je odlična zima
Menedžer v moštvu Tinkoff Saxo Bjarne Riis je poudaril, da je Contadorja po lanski slabi sezoni prepričal, naj trenira bolj strokovno in strukturirano.

»To zimo sem se bolje pripravil. Sprejel sem določene kompromise in se odrekel stvarem, ki so mi vzele preveč časa za trening. Več časa sem preživel zgolj z nekaterimi klubskimi kolegi, na enih pripravah pa smo prevozili ogromno vzponov, « je pojasnil Contador in izdal še eno skrivnost:

»Obenem sem držal tudi usta zaprta, tako da sem imel težo pod nadzorom. To je z leti vse težje, a mislim, da že opažamo rezultate. «

Tekmovalni ritem mu še manjka
A izpostavil je še, da je šele na začetku zanj pomembne sezone, ko mora dokazati, da se še lahko bori za najvišja mesta na največjih dirkah. »Še vedno mi manjka tekmovalni ritem. Teža je že prava, a v nogah še nimam tiste ekstra moči za glavna cilja sezone, kot sta Tour in Vuelta. «

A kaj kmalu po formo lahko preveri tudi proti lani najboljšemu Christopherju Froomu. Britanec se je moral zaradi poškodbe odpovedati nastopu na dirki Tirreno-Adriatico in tako je veliki dvoboj prestavljen na konec meseca, ko naj bi oba nastopila na zahtevni dirki po Kataloniji.

»Mislim, da se bo osredotočal na trening in na to, da bo na naslednji dirki pripravljen. Name se ne bo oziral. Tudi on želi dobiti vsako dirko, na kateri nastopi, « je še povedal Froome. Gledalci pa se lahko že veselimo novih obračunov … vse tja do dirke po Franciji.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ