Aldo Ilešič zapušča ZDA: "Spet bom sprintal zase"

Aldo Ilešič zapušča ZDA: "Spet bom sprintal zase"
29.11.2014 AVTOR: D. Z.
O tem, da Aldo Ino Ilešič ne bo več član moštva UnitedHealthcare smo že pisali. Zdaj pa je jasno, da bo član Vorarlberga.

Zadnjih šest let je Aldo Ino Ilešič preživel v ZDA. Najprej je bil štiri leta član moštva Team Type 1, zadnji dve sezoni pa je preživel v moštvu UnitedHealthcare, katerega član bo z januarjem 2015 postal Jani Brajkovič. Obe ekipi sta imeli Prokontinentalno licenco, predvsem UnitedHealthcare pa se je vse bolj pogosto udeleževala evropskih dirk in ima tudi v sezoni 2015 visoke cilje.

»V ekipi mi niso podaljšali pogodbe, saj so se usmerili povsem drugam. Vidi se že po kolesarjih, ki so jih kupili. So bolj hribolazci in kolesarji za etapne dirke. Sprinterski del je kar naenkrat v tretji vrsti, « je priznal Aldo Ino Ilešič, ki je sprva še hotel ostati v ZDA: »Da bi šel v tisti del UHC ekipe, ki vozi samo kriterije v Ameriki, tudi ni bilo mogoče. Imajo namreč že šest kolesarjev. To pa je tudi največje število, ki lahko nastopi na kriteriju. Več jih pač ne rabijo. «

V zadnjih letih je Ilešič opravljal predvsem vlogo pomočnika sprinterjem, ki pa se v tej sezoni niso ravno najbolje izkazali. In tako se tudi Ilešičevo ime ni dovolj pogosto pojavljalo na očeh pravih ljudi. »Iskal sem pogodbo tudi v Prokontinentalnih in World Tour ekipah. Poskušal sem. A sprinterji, za katere sem delal, niso dobili nobene pomembne dirke. Tako nimaš pravih argumentov. Poskušal sem tudi prek vez in poznanstev, a nisem dobil nič pomembnega. «

Dolgo se je še dogovarjal z v Evropi sicer nepoznano ekipo, zato pa v ZDA eno izmed najuspešnejših na kriterijih. Govorimo o moštvu AthleteOctane. »Ti dirkajo samo na kriterijih in so eni izmed redkih, ki konkurirajo moštvu UHC. Z njimi sem bil že dogovorjen, a mi mesec in pol niso poslali pogodbe. Dolgo sem jih opominjal, obenem pa sem iskal drugo možnost, saj zgolj v dogovor nisem bil prepričan, « je še pojasnil Ilešič.

In tako se je najmlajši zmagovalec etape na dirki po Sloveniji vrnil v Evropo. V Vorarlberg. »Njihov sprinter je končal kariero. Priložnost sem zagrabil. Zdaj se mi spet ponuja možnost, da bom spet sprintal. Da bom prevzel odgovornost, medtem ko sem v zadnjih treh sezonah vedno samo vlekel za druge sprinterje in sem tako moral potlačiti svoje ambicije. V Vorarlbergu uživam podporo celotne ekipe, « je še zaključil Aldo Ino Ilešič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ