Aldo Ilešič: "Lepi spomini, a to so lovorike"

Aldo Ilešič: "Lepi spomini, a to so lovorike"
17.06.2014 AVTOR: D. Z.
Na dirko po Sloveniji se v reprezentančnem dresu vrača Aldo Ilešič. Leta 2003 je kot najmlajši kolesar do zdaj dobil etapo na dirki po Sloveniji.

Kasneje je na slovenski etapni preizkušnji nastopil tudi v dresu Save iz Kranja, a potem ga je pot vodila v ZDA. In zdaj je član iz leta v leto močnejše ekipe UnitedHealthcare. "Pred šestimi leti, ko sem odšel v Ameriko, je bilo, kot bi začel na novo dirkati. Vendar se mi je uspelo prebiti na zdajšnjo raven. Z ekipo nam je uspelo priti daleč, želimo pa si startati na največjih dirkah na svetu in po šestih letih sem zdaj s to ekipo zares blizu tem preizkušnjam," je priznal Ilešič.

Kariero je začel v Perutnini Ptuj in prav kot član te ekipe je, potem ko je šele prišel iz mladinskih vrst, dobil etapo na dirki po Sloveniji. Takrat je v sprintu premagal Igorja Kranjca, s katerim sta dolgo bežala: "Na to dirko imam lepe spomine. Obenem je tudi nastopanje za reprezentanco velika čast. Ob sebi pa bom imel prijatelje s katerimi vsak dan treniram, ko sem doma. Tiste etape pa se dobro spominjam. Z Igorjem sva bežala vse od 40 kilometra. A o zmagi nisem razmišljal vso do nekje desetih ali 15 kilometrov pred ciljem."

Ilešič je priznal, da se takrat sploh ni zavedal, kaj mu je uspelo doseči, zdaj pa: "Ko gledam nazaj, je že lepo, če si najmlajši, ki mu je to uspelo. Ampak. To so lovorike iz preteklosti. Zdaj moram gledati naprej in morda mi uspe ponoviti zmago izpred več kot desetih let." A za ta podvig prav veliko priložnosti ne bo imel. Morda vsega eno, tisto v zadnji etapi.

Pa čeprav se lahko zdaj, ko bo za reprezentanco vozil Borut Božič, vse spremeni: "Zame kot klasičnega sprinterja z več kilogrami bo samo zadnja etapa primerna. Drugi dan je 40 kilometrov pred zahteven klanec, zadnji dan pa lahko premešam karte pri vrhu."

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ