Aldo Ino Ilešič: Zamenjal ekipo, a ostaja v ZDA

Aldo Ino Ilešič: Zamenjal ekipo, a ostaja v ZDA
23.11.2015 AVTOR: D. Z.
Na spletni strani cyclingnews.com so napisali članek o Aldu Inu Ilešiču, ki je pred sezono 2016 zamenjal ekipo. Zdaj bo član moštva Astellas.

»Da. Nova ekipa zame. Spet. Po sezoni sem bil prepričan, da bo med ekipami zanimanje zame. Ena izmed teh je bila Astellas. Po več kot mesecu pogajanj sem se odločil in podpisal dveletno pogodbo, « je za cyclingnews.com dejal Aldo Ino Ilešič. Letos se je najprej vrnil v Evropo, saj je postal član avstrijskega Vorarlberga. V drugi polovici sezone pa se je vrnil v Ameriko. Kot član moštva Alto Velo Seasucker je nastopal na njemu priljubljenih ameriških kriterijih.

Sicer pa je Ilešič v preteklosti že vozil za Perutnino iz Ptuja, Team Type 1 in UnitedHealthcare. O zdajšnji ekipi Alto Velo Seasucker pa samo dobre besede: »Z njimi smo se imeli odlično. Z dirke v dirko smo zmagovali in ameriško kriterijsko sceno smo dobro pretresli. V ekipo sem prišel kot zadnji človek v sprinterskem vlaku. Mislim, da sem svoje delo dobro opravil, saj smo v treh mesecih in pol dobili več kot deset dirk, pa še večkrat stali na odru. «

Glavni menedžer ekipe Astellas Andrew Frey je potrdil, da se bo ekipa osredotočala na nov program ameriških kriterjev, Ilešič pa bo sodeloval predvsem z mladim sprinterjem Ryanom Aitchesonom. »Dogovorjeni smo, da bom nastopal samo na kriterijih. Na cestnih dirkah pa samo, če bom moral kdaj zapolniti kakšno mesto. Na kriterije se bom v nadaljevanju moje kariere tudi osredotočil, « je še dodal Ilešič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ