Alejandro Valverde blesti tudi na "kockah"

Alejandro Valverde blesti tudi na "kockah"
29.03.2018 AVTOR: D. Z.
Alejandro Valverde je v sklopu treninga prišel na dirko Dwars door Vlaanderen in ob mojstrih za tlakovane odseke zasedel 11. mesto. Bo prisoten na Flandriji?

Alejandro Valverde je trenutno skorajda zagotovo najbolj vsestranski kolesar. V karieri je sicer dobil samo eno tritedensko dirko, a redno zmaguje na krajših etapnih preizkušnjah, predvsem pa je mojster za enodnevne preizkušnje v Ardenih.

Štirikrat je dobil dirko Liege-Bastogne-Liege, petkrat pa Valonsko puščico. Zdaj je prišel na dirko Dwars door Vlaanderen. Zgolj za trening, da vidi, kako se je voziti po tlakovcih, ki ga čakajo na dirki po Franciji, je rekel. A ta trening je bil še kako uspešen. Prestal je hudo selekcijo in se v zaključku vozil v prvi zasledovalni skupini za četverico vodilnih. Dirko je še drugič zapored dobil Yves Lampaert, Valverde pa je bil 11., a končal v skupini z Gregom Van Avermaetom in Sepom Vanmarckejem.

“Naredili smo, kar smo lahko. Imel sem težave s kolesom, tako da sem ga moral zamenjati, vendar pa sem z dirko lahko zadovoljen, ” je dejal Valverde. “Najprej smo rekli, da bomo tudi zaradi dežja vse jemali z rezervo, vendar je on vse skupaj vzel zelo resno. Padel je noter in bil nadvse dober, ” je dejal športni direktor Garcia Acosta: “Pri Alejandru me nič več ne preseneti. ” Zdaj vsi ugibajo, če bo v nedeljo Valverde nastopil tudi na dirki po Flandriji. Tam bo krstni nastop doživel Vincenzo Nibali. Morda pa bomo videli tudi 36-letnega Valverdeja.

“Menimo, da bi to bila dobra ideja. Konec koncev je že zelo dolgo prisoten v kolesarstvu, enkrat pa mora poskusiti tudi Flandrijo. Mislim, da bi mu bila všeč, ” je še dodal Acosta: “Je pa zapleteno. Dirko moraš dobro ponzati. Ne moreš kar reči, ok, zdaj bom pa šel tja. Alejandor hoče vse. Je v takem stanju. Rad bi dirkal povsod. Rad dirka, to počne najraje. ” Kaj pa je že v pred dnevi dejal Valverde? “Nastop ni povsem izključen. Flandrije nimam v programu, vendar pa je nedelja blizu, sam pa sem v Belgiji. Je spektakularna dirka in rad bi bil na startu, čeprav je še nikoli do zdaj nisem odpeljal. ”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ