Alejandro Valverde in Ion Izagirre že odstopila

Alejandro Valverde in Ion Izagirre že odstopila
01.07.2017 AVTOR: D. Z.
Prav neverjetno, vendar pa resnično. Dva kandidata za visoka mesta na dirki po Franciji sta že odstopila. Valverde in Izagirre.

Uvodni kronometer na dirki po Franciji – ta se je začela v nemškem Dusseldorfu – so zaznamovali zmagovalec Geraint Thomas, dež in spolzke ceste.

Mnogi kolesarji so končali na tleh. Tudi Primož Roglič in še kar dva njegova kolega iz moštva LottoNL Jumbo. Tudi Tony Gallopin je grdo padel in si poškodoval gleženj, a je sporočil, da bo v drugi etapi nastopil. Dveh pa na start v nedeljo ne bo. Alejandro Valverde je v levem ovinku zdrsnil in priletel v ograjo oziroma pločnik.

Takoj je postalo jasno, da 37-letni član Movistarja, ki je letos v odlični formi ne bo mogel nadaljevati. “Očitno gre za hudo poškodovano koleno in globoko ureznino na nogi. Rano so morali še pred dodatnimi pregledi, ki bodo pokazali razsežnosti poškodb zašiti, ” so sporočili iz Movistarja. Druga žrtev je Ion Izagirre, sicer kapetan Bahraina Meride. Tudi on je padel v istem ovinku kot Valverde. Poleg že omenjenih so padli še Durbridge, Bennett in Groenewegen.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ