Alejandro Valverde napovedal konec kariere

Alejandro Valverde napovedal konec kariere
27.10.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

41-letni Španec Alejandro Valverde je potrdil, da bo po sezoni 2022 končal bogato športno pot.

"Rečem lahko, da sem zdaj stoodstotno odločen. To bo moja zadnja sezona v vlogi profesionalnega kolesarja. Bilo je lepo," je v intervjuju za Radiogaceta med drugim dejal Alejandro Valverde:

"Po več kot 20-letni karieri lahko še vedno dirkam na visoki ravni, a moj čas je prišel. Kaj več si sploh lahko še želim? Nima smisla nadaljevati še naprej. Želim uživati v zadnji sezoni." Valverde je vsekakor eden izmed najbolj vsestranskih kolesarjev. Vse tri tritedenske dirke je končal na odru za zmagovalce. Leta 2009 je dobil dirko po Španiji. Blestel je na ardenskih klasikah - tako na Valonski puščici kot na Liege-Bastogne-Liege.

Kakšen načrt pa ima za leto 2022? Programa dirk še nima povsem začrtanega. Očitno pa je trdno odločen, da ne bo nastopil na dirki po Franciji: "Nekaj že imam v mislih, vendar nič ni dokončnega. Prepričan sem, da me na Touru ne bo. Če bo vse šlo po načrtu, potem upam, da bom lahko nastopil na dirki po Španiji. Moral pa bom še videti, če lahko ob klasikah nastopim še na dirki po Italiji in odpeljem še nekaj domačih dirk."

Vsekakor razmišlja tudi o prihodnost. Kot kolesar je brez dvoma dovolj zaslužil, da bi lahko živel mirno življenje. A vendar ga veže pogodba z Movistarjem: "Zaenkrat imam še dveletno pogodbo z Movistarjem, tako da bom ostal del ekipe. Poskušal bom pomagati, kolikor bom le lahko. Še posebej pri delu z mladimi. To me najbolj veseli."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ