Alejandro Valverde podaljšal pogodbo

Alejandro Valverde podaljšal pogodbo
20.10.2016 AVTOR: D. Z.
Pričakovana novica. Že 36-letni Alejandro Valverde je podaljšal pogdbo z Movistarjem do konca sezone 2019.

Alejandro Valverde je profesionalno kariero začel daljnega leta 2002 v Kelmeju, potem pa je leta 2005 prestopil v Illes Balears Caisse d’Epargne. Govorimo o predhodnici zdajšnjega Movistarja. Letos je Špancu uspel prav poseben podvig.

Po odpeljanih ardenskih klasikah je nastopil na vseh treh tritedenskih dirkah. In prav na vseh je bil še kako konkurenčen. Giro je z etapno zmago končal na tretjem mestu, dirko po Franciji je končal na šestem mestu. Na španski Vuelti pa je bil dolgo povsem pri vrhu, potem pa je v eni izmed etap popustil in na koncu se je moral zadovoljiti z 12. mestom.

Valverdeja se držita tudi dva vzdevka, in scier El Imbatido (nepremaljivi) in Bala (metek). Jasno je, da Valverdeju glavni menedžer Movistarja Eusebio Unzue že dolgo zaupa in njuni poti se očitno ne bosta ločili. Valverde je do zdaj slavil že 97 zmag. Ker so ga Italijani povezali v dopinško afero Operacion Puerto je bil za dve sezoni tudi suspendiran.

Vendar pa se je leta 2012 vrnil - dobil je tudi etapo na dirki po Franciji - in bil še naprej uspešen. Nenazadnje je lanski Tour končal na tretjem mestu. Sicer pa je Unzue že dober mesec pred podpisom pogodbe poudaril, da je Valverde v njegovi ekipi vedno dobrodošel. Obenem je Valverde dejal, da v naslednji sezoni podobnega podviga – nastopiti na vseh treh tritedenskih dirkah – ne bo več poskušal izpeljati.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ